Windows'u yeniden kurmak artık kabus değil!

CHIP Online
15-05-2009, 01:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Windows'u baştan kurdunuz ve eski düzeninizi geri istiyorsunuz... İşte kurulumdan sonra yapılacaklar

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Wind ... us-degil_12366.html

Resimlerle: Windows'u yeniden kurmak artık kabus değil!

Bazı durumlar söz konusu olduğunda Windows'u yeni baştan kurmamız gerekir. Ancak her ne kadar yeni Windows'u kurmak pratikte kolay bir işlem olsa da, yeni Windows'un kurulumu demek bir bakıma eski düzenimizin de bozulması anlamına gelir.

Peki ama Windows'u kurduktan sonra kullanıcıların ilk önce ne yapması gerekiyor? Eski düzeninizi bozmamak için önceki Windows'ta bulunan önemli bilgilerinizi (web tarayıcınızdaki Bookmark'lar gibi) nasıl yeni Windows'a aktarabilirsiniz? Ya da yeni Windows kurulumuyla ortaya çıkan güncelleştirme problemini en kısa yoldan nasıl çözebilirsiniz?

CHIP Online, bu makalede Windows kurulumuyla birlikte kullanıcıların izlemesi gereken bazı önemli hususları mercek altına alıyor.

Makalemizin devamını okumak için galeri sayfalarımızı ziyaret edebilirsiniz.

Tüm konu: Windows'u yeniden kurmak artık kabus değil!

Resimlerle: Windows'u yeniden kurmak artık kabus değil!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Yeniden Windows kurarken dikkat ettikleriniz...

Banned
15-05-2009, 01:22   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Yeniden Windows kurarken dikkat ettikleriniz...

Ben yeni windows kurarken hem windowsun hemde ilk kuracağım yazılımların güvenilir olmasına dikkat ediyorum. Ayrıca kuracağım yazılımların temel özellikte olup zamanla yeni nesilleri çıkan (en azından bir yıl içerisinde) yazılımlar olmamasına önem veriyorum (örneğin ofis). Bu şekilde windowsumu, sürücülerimi, yazılımları kurup disk temizlemesi, disk birleştirmesi, kayıt defteri temizlenmesi, şahşıma ait kullanıcı ayarları, güncellemeleri vs. yaptıktan sonra ghost ile sistemin yedeğini alıyorum. Herhangi bir sebeble format atmak gerektiğinde bomark ve kullanıcı dosyalarımı windows açılıyorsa direk açılmıyorsa ghost boot cd ile yedekleyip sistem yedeğini sonrasında kullanıcı dosyalarımı geri yüklüyorum. Kısacası bir windows kurmak bir defaya mahsus 3-4 saatimi, tekrar gerekli olduğunda yarım saatimi alıyor. Ayrıca bu şekilde windowsum çöker korkum olmadan özgürce hareket edebiliyor, windowsum hantallaştığında veya proplemler ortaya çıktığında çözmekle uğraşmaktansa format atmaktan hiç çekinmiyorum. Tavsiye ederim.

Mustafa@PC
15-05-2009, 01:40   |  #3  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

İlk başta güvenlik programı kurulmalı,güncel ve doğru driverlar,hemen bir sistem geri yükleme noktası,windows güncelleştirmeleri...

Gerekli bütün kişisel programlar bu adımlar veya değişik kombinasyonlarıyla kurulmalı...

H@ckerCesur
15-05-2009, 10:26   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj

En güzel yöntemi anlatım.
Gerekli Malzemeler...
1 format cdsi
Gerekli Programlar
Driver Cdsi
ve Acronis True İmage Programı

Formatı atın, sürücüleri tanıtın, gerekli programlarınızı kurun. Ayarlarınızı yapın. Sık kullanılanlarınızı ayarlayın.

Tüm özellikleri kişiselleştirdikten sonra C diskinin imajını acronis true image programıyla alın ve D sürücüsüne yahut bir boş dvd ye kaydedin.

Sistem mi çöktü. Sorun degil. Tüm sürücüler ve programlar yüklenmiş şekilde bir imajınız var.

Fatih_ARMAĞAN
15-05-2009, 10:33   |  #5  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj

ben eski düzel seviyorum hiç bir zaman ghost imaje yada acronis imaje kurtaram yapmak hoşuma gitmedi..

kolay a kaçmayı sevmem bi sorun var  bilgisayarımda o sorunu çözmek için tüm ihtimalleri denerim.
ve bu sayede o surunun bir daha oluşma riskine önlem almış olurum.

şahsi dosyalarımda zaten oto backup yazılımı ile harici diskime atarım.

ve geri dönüşü olmayan sorun olursada takarım uygum os cd mi kurar giderim en gülsen sürücüleri gerekli steden indirir  takarımda usb diskimi programlarımıda kurarım.

bu tür imaj dan geri dönüşler diski şişiren işlemlemdir. en temiz yolu bana göre tak kur.

Kapalı Hesap (101323)
15-05-2009, 13:54   |  #6  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
3,337 mesaj

benim için hiç kabus değil  tek kötü tarafı günde 30 defa reset atmakKahkaha

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (11) ~ 15 Mayıs 2009 13:54
erdem barış
15-05-2009, 14:02   |  #7  
erdem barış avatarı
Yıllanmış Üye
1,312 mesaj

önce yedeklerimi alıyorum sonra format atıyorum sürücüleri yükledikten sonra antivirüs programı sonra güncelleştirmeler sonra programlar, oyunlar 1 gün sürüyor sonra devam.
senede 1 kere format attığım için sorun olmuyor.

TuncaBozkurt
15-05-2009, 22:12   |  #8  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj

Hep yeni yükleme sonrası imaj alacağımı planlarım ama hiç de almam.Kahkaha
Bu arada dikkat ettiklerim:
-İlk sürücüleri ve güvenlik yazılımını yüklerim.
-Sonra geri kalan herbir şeyi yüklerim.
-İşletim sistemi şişer ve yükleme öncesi halini yeniden alır.Kahkaha

xero
19-05-2009, 17:42   |  #9  
Taze Üye
2 mesaj

bilgisayarcıların ekmegi ile oynamayın