Windows'unuzun güvenliği için 10 ipucu!

CHIP Online
27-04-2012, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows kullanıyor ve başınız belaya girmesin istiyorsanız, yapmanız gereken 10 şey burada...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/wind ... 10-ipucu_33308.html

Resimlerle: Firefox 9 için en iyi 7 güvenlik eklentisi!

Windows 7'nin ortaya çıkmasıyla beraber bilgisayar kullanıcıları, önceki Windows'lara kıyasla kendilerini daha güvende hissetmeye başladılar. Yeni işletim sistemleri, kutularından daha iyi güvenlik özellikleriyle çıkıyorlar ve birçok tarihi güvenlik açığını kapatıyorlar. Ancak kendinizi çok güvende hissetmeniz de tehlikeli olabilir. Bu yazımızda Windows'unuzu daha güvenli hale getirecek 10 ipucunu sizlerle paylaşmak istiyoruz.

1. Yeni donanımla başlayın: Şifreleme güvenliğini sabit diske entegre eden Trusted Platform Modules (TPM) ve geleneksel BIOS yerine UEFI firmware'li bir anakart kullanmak, zararlılara karşı korunmanızı güçlendirecektir.

2. En son işletim sistemini kullanın, işletim sistemi ve uygulama güncellemelerini alın: İşletim sisteminizin en son sürümünü kullanmıyorsanız, onu yükseltmenin zamanı gelmiş olabilir. İşletim sisteminizi ve uygulamalarınızı güncelledikten sonra bilgisayarınızı kapatıp açmanız gerekebileceğini unutmayın.

Tüm konu: Windows'unuzun güvenliği için 10 ipucu!

Resimlerle: Firefox 9 için en iyi 7 güvenlik eklentisi!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Windows'unuzun güvenliği için bu maddeleri yerine getiriyor musunuz?

PCPCPCPCPCPCPCPCPC
29-04-2012, 01:01   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 1
64 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2009

Windows 7 gerçekten geliştirilmis ve eskilere göre daha güvenli bir işletim sistemi hataları varmı var ama hatasız kul olmaz diyecemki hatasız işletim sistemi olmaz demek daha doğru olur