Birincisi yazı gayet açıklayıcı idi fakat bu anlayana ve algılamaya bağlı. Örneğin Hash değerleri ile kendinle çelişiyorsun. Windows şifresi kimin umrunda Hash ise Hash, Sami kırmak zor değil ama engellemeyi bilen engeller ki o halde bunu kırmak hayali olarak bile imkansız. Ki sen ilk yazında Rootkit Haslerinden bahsetmiştin ki hashin neye benzediğini ve ona nasıl ulaşılabileceğini bilmeden neyi kırıyorsun anlamıyorum. Bir md5 hash i en azından 2 ayrı gerçek karşılığa sahiptir. Bunun hangisinin doğru olduğunu bilemeyeceğin gibi, bunu ayrıştırmayıda başaramazsın. 6 ayda bir olması ve bunun seni haklı çıkartması ne alaka çözemedim. Başta ne dedin şimdi ne diyorsun bir öyle bir böyle.. Bir toparla tek bir doğrultuda görüş belirt. Başta dedin her bir linux sürümü için, şimdi diyorsun aynısının yeni versiyonu. Böyle olsa da ne fark eder... Uzmanların çözeceği Hash kodları için nasıl bir PC ve kaç insan ömrü gerektiğinin bilincindemisin peki?
Microsoft babamın şirketi değil savunayım, bana bir hayrı yok. Ürününe bende para veriyorum fakat tuttuğun dalı kesiyorsun sen ve ben kendi bilgi ve ilkelerimi savunuyorum. Psikolojim de dolayısıyla bu yönde olacaktır.
C: diskim tertemiz. Hiç bir geçici dosya, Klon dosya, gereksiz sistem dosyası ya da bileşeni içermiyor. Madem ki anti-virus süz sende de oluyor ne diye kalkıp anti virussuz olmuyor diyorsun da kendinle çelişiyorsun?
UAC başarılıdır ve bu henüz Win 7 de geçilmemiştir. Bir teoriye göre geçildiği ortaya koyuldu fakat kullanıcı izni olmadan olmayacağını MS açıkladı. UAC Vista'dan beri, Bir şifre koruması ile yaptığından emin olana kadar onu engelleyecek şekilde ayarlanmıştır. Sen Windows'un güvenlik ilkelerini düşürürsen tokadıda yersin ve hak edersin. Tutup yanağım kızardı demiceksin.
Diğer kaynak konusuna gelelim. Linux'da açık kaynak mevcut. Linux kullanan kimseler, açıkları kendisi mi kapatiyor yoksa üreticinin mi kapatmasını bekliyor. Cevap belli. Kendin bunu yapamıyorsan, Windows'un yamalarını MS in kapatmasından ne farkı kaldı. Yamaların artık bırkmadığı ya da yama olmayan bir işletim sistemi de yok. Ha olacak diye şikayet ediyorsan Linux çekirdeği elinde. FireFox ile uğraşmışsın zaten. Mantık birbirine oldukça yakın otur yap, bende satın alayım.
Bilinçli kullanıcı yaklaşımına verdiğin cevap oldukça komik. Bu sana göre ya da burdaki üyelere göre kolay olabilir ama bir uzmanına sor alanına göz atarsan yüzlerce kişi nasıl böyle av oluyor anlarsın. Sonra bana gel bilinçli kullanıcı olmak birşey ifade etmez de.
Vista Tanrı değil ve ben tanrıdan başkasına tapmam. Vista'yı beğenirim ve bilip bilmeden konuşlar yüzünden rezil olan itibarı yüzünden sizin gibiler gibi soğuyacak değilim. Aldığım ilk günden beri formatlama ihtiyacı duymadığım bu PCme XP varken 100lerce format attım. GTA yeni versiyonu çıkınca koşa koşa RAM ve Ekran kartı almayı biliyorsunuz. Vista çıkınca da bir zahmet gidin alın. Alamıyorsan da kullanma, kimse sana zorla satmıyor.
Son olarakta manasız ve saçma bir cümle kurmuşsun. İnan hiç bir şey anlamadım ve anlayanın çıkacağınıda hiç zannetmiyorum.
Ben kendimi şişirmiyorum ya da kendimde övülecek bir yer aramak için buraya bunları yazmadım. Sadece biraz olsun bilinçlenilsin istedim ama nerde.. Kendini ispatlama yeri ya da er meydanı değil burası, saldırının bana olması konu hakkında bilgisizliğin ya da ne dediğini bilmemenden kaynaklanıyor diye düşünüyorum.
Gelelim Linux deneyimine, bizzat Linux'ın ince detaylarına kadar çalışma arkadaşlarımla beraber girdik ve inceledik. Güvenli ve bir o kadar Güvensiz bir sistem Linux. Tamamen kimin yönettiği ve kimin geliştirdiği ile alakalı. Bilgisiz bir insanın elindeki Linux tıpkı bir Windows gibi ölüme mahkum. Bilgili bir insanın elindeki Linux ise geçilmez bir duvar. Bu durumda, Linux mı piyasaya uygun? yoksa Windows mu...
Ben evimde ve ofisimde Her işletim sistemini yoğun olarak kullanıyorum. Normal ve Sunucu versiyonları dabunları kapsıyor ve benim kadar bu sistemler hakkında deneyim sahibi değilken kalkıp böyle bir kıyaslama konusunda bana direnmen oldukça gereksiz. Beni kabul etme tamam. Ben "Bay doğru" değilim. Ama windows'u eleştirirken yanında önerdiklerin hakkında birşey bilmiyorsun. Ki önerdiğin falan da yok sadece laf olsun torba dolsun yeterki Windows'a söveyim derdin senin. Sövdün şimdi mutlu ol, oku büyük adam ol daha iyisini yap bizde satın alalım, MS kazanacağına sen kazan.