Windows Virtual PC 7 ve XP Mode

CHIP Online
17-08-2009, 01:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

CHIP Online Windows Virtual PC 7 ve Windows XP Mode'un marifetlerini gözler önüne seriyor.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/wind ... -xp-mode_14636.html

Resimlerle: Windows Virtual PC ve XP Mode mercek altında

Sanallaştırma: Gelecekte ismini çok daha sık duyacağımız bu teknoloji, Windows'un yeni sürümüyle daha da bir önem kazandı. CHIP Online, yeni nesil Windows Virtual PC ve Windows XP Mode'un RC sürümü mercek altına alıyor.

Windows 7'nin 22 Ekimde çıkacak olan nihai sürümüyle lanse edilmesi beklenen Windows Virtual PC 7 (WPC 7) platformu, Microsoft'un yeni nesil sanallaştırma teknolojilerini baz alıyor. WPC 7 ile beraber anılan bir diğer yenilik ise Windows 7'ye %100 Windows XP uyumluğu ekleyen XP Mode. Microsoft, XP Mode ile son kullanıcıdan ziyade sistemlerinde Windows 7 ile uyumlu olmayıp Windows XP'de çalışan kritik uygulamalar bulunan kurumsal müşterilere hitap ediyor. Fakat diğer sanallaştırma çözümlerinin aksine XP Mode'da sanal işletim sistemi penceresiyle muhatap olmanıza gerek kalmıyor. Sanal ortama yüklediğiniz programlara aynı Windows 7'ye yüklediğiniz programlar gibi başlat menüsünden erişebiliyorsunuz. Daha da iyisi: Eski ve yeni işletim sistemindeki uygulamaların pencerelerini tek bir masaüstünde, yan yana görebiliyor ve bunlar arasında rahatlıkla veri alışverişi yapabiliyorsunuz. Sanal işletim sistemindeki uygulama, yerel uygulamadan farksız biçimde davranıyor.

CHIP Online bu iki yeni teknolojiyi nasıl kurup çalışır hale getirebileceğinizi resim galerisi eşliğinde, yüksek çözünürlüklü ekran görüntüleriyle anlatıyor. Ufak bir ekstra olarak WPC 7 ile Windows Vista SP1 denemesi de yaptık.

Download: Windows Virtual PC ve XP Mode (RC)

Tüm konu: Windows Virtual PC 7 ve XP Mode

İzleyin: XP Mode Böyle çalışıyor

Resimlerle: Windows Virtual PC ve XP Mode mercek altında

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Yeni WPC'yi ve XP Mode'u denediniz mi? Deneyimlerinizi bizimle paylaşın.

PcMaKeR
17-08-2009, 09:12   |  #2  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

Denedim. İlk çıktığında sorunlar yaşanıyordu bölgesel ayarlar eğer türkiye ise.
Hızlıydı ama.

Eski bir donanım varsa ve xp de çalışıyorsa çok işe yarıyor ;)

Mustafa Akın
18-08-2009, 22:03   |  #3  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,236 mesaj

Keşke 98 Mode da olsa.

ayteking
22-08-2009, 07:59   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

İlk önce kendi sisteminden görüntü vereyim.PC ye 32 bit Windows 7 Ultimate kuruludur.

http://i29.tinypic.com/29e2npy.jpg

İkinci olarakta işinize yarayacağını düşündüğüm bir yazı dizisini vereyim.

http://www.slideshare.net/window ... -mode-sunum-1769951

Kendi izlenimlerim :

Xp Mode açık olduğu zaman resimde de görüldüğü gibi işlemcinizi ve ram bilginizi göremiyorsunuz.Xp mode'den baktığımızda işlemci görünüyor.PC'imde 2 GB ram bulunmaktadır.Xp Mode nin 3D desteği olsaydı daha çok ilgi görürdü diye düşünüyorum.

PcMaKeR
22-08-2009, 09:19   |  #5  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

ayteking çok güzel bir yere nokta bastın ama ekran kartını çok iyi sanallaştıramıyorlar. mimarileri işlemciden farklı olduğundan dolayı ekran kartıda değişik değişik model olduğundan çok zor şuan için. ama ilerki yıllarda inş geçerler ati ile nvidia da işimize yarar.

emrah33
22-08-2009, 14:44   |  #6  
emrah33 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
802 mesaj

çok hantal,verim alamadım. daha geliştirilmesi lazım