Windows vista Güvenlik Merkezi

kirpikral123
07-07-2009, 01:35   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
772 mesaj

Ben windows vista starter kullanıcısıyım.Bilgisayarımı ilk aldığımda norton 2008 yukluydu yalnız sureliydi ve suresi bitince bilgisayardan kaldırdım ve esed nod 32 kurdum.Ancak nod 32den memnun kalmadım ve nortona geri döndum.İnternetten yine aynı surumunu indirdim 15gunluk limitli.Esedi kaldırıp onu kurdum.Ancak guvenlik merkezine girdiğimde halen daha esed bilgisayarımda yuklu ve çalışıyor gözukuyor.Zararlı yazılımdan koruma diye bir alan var orada bilgisayarımda çalışan virüs programlarını göster dediğimde esed ve norton aynı anda çalışıyor olarak çıkıyor.Ancak ben esedi sildim.bir yerdede Windows defender ve esed beraber çalışıyor diye gösteriyor ama mumkun değil ben esedi sildim.Bu nasıl bir olay anlamadım çözümü bilen varsa yardımcı olabilirmi?Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim...

Son Düzenleme: kirpikral123 ~ 07 Temmuz 2009 01:42
nonpasaran
07-07-2009, 01:45   |  #2  
nonpasaran avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
1,216 mesaj

windows cleanup utility yi dene kullanımını linkte anlattım
https://www.chip.com.tr/blog/nonp ... ise-yarar_3055.html

kirpikral123
07-07-2009, 02:06   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
772 mesaj

programı kurdum ve baktım programın listelediği bilgisayarımda yuklu olan programlar arasında esed gözukmuyor...Zaten esedi sildim ben artık bilgisayarımda yuklu değil...

nonpasaran
07-07-2009, 10:54   |  #4  
nonpasaran avatarı
Yıllanmış Üye
1,216 mesaj
Alıntı: kirpikral123  
programı kurdum ve baktım programın listelediği bilgisayarımda yuklu olan programlar arasında esed gözukmuyor...Zaten esedi sildim ben artık bilgisayarımda yuklu değil...
o zaman iki seçenek var ya esed i iyi kaldıramadın arkada kalıntı kaldı ki bu durumda sana tavsiyem esed i tekrar yükle ve revo ile kaldır revo da ise kaldırırken 4 seçenek sunar en alttaki ayrıntılı olanı seç ve esed in kaldırıcısı bilgisayarın yeniden başlatılmasını istediğinde hayır de ve revo nun arkada kalan kalıntıları taramasını sağla ve revo ne bulduysa hepsini sil.
ikinci seçenek ise güvenlik duvarının hatalı uyarı veriyor olması bu durumda alttaki makalemi oku ve adımları uygula
https://www.chip.com.tr/blog/nonp ... r-veriyor_2680.html
ama önce ikinci seçeneği yani makalemdekini uygula zaten sorun varsa tespit edilecektir.Sorun bulunamazsa o zaman 1. yolu dene
kolay gelsin

kirpikral123
07-07-2009, 12:53   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
772 mesaj

Guvenlik merkezinde sorun yok diye çıktı,o yuzden diğer adımları uygulamadım.Bir sorum olucak bilgisayarım bu şekilde kalsa bir sorun teşkil edermi?Çünkü bilgisayar konusunda acemiyim.Revo nedir bilmiyorum zaten bir antivürüs programım var tekrar eseti kurmak sakınca yaratır diye duşunuyorum,kurmakta biraz kararsızım açıkçası.

Mustafa@PC
07-07-2009, 14:05   |  #6  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Your unistlaller ile güvenli modda esed'i kaldırın.

Ardından :

Your unistlaller/Action/Autofix'e tıklayın...

nonpasaran
07-07-2009, 14:14   |  #7  
nonpasaran avatarı
Yıllanmış Üye
1,216 mesaj
Guvenlik merkezinde sorun yok diye çıktı,o yuzden diğer adımları uygulamadım.Bir sorum olucak bilgisayarım bu şekilde kalsa bir sorun teşkil edermi?Çünkü bilgisayar konusunda acemiyim.Revo nedir bilmiyorum zaten bir antivürüs programım var tekrar eseti kurmak sakınca yaratır diye duşunuyorum,kurmakta biraz kararsızım açıkçası.
şimdi şöyle eset i kaldırdığınız için program ekle kaldırda göremiyorsunuz bu yüzden bunun geride bıraktığı artıkları el ile kayıt defterinden temizlemeniz gerekir ama bu oldukça vakit alan ve sadece çok deneyimli kullanıcıların uygulayabileceği bir yöntemdir.Revo ya gelince revo bir program kaldırma programıdır oldukça küçük ve her pc kullanıcısının bilgisayarında mutlaka olması gereken bir programdır.Bunu kullanmamızın sebebi windows un program kaldırıcısı her programın içerisinde yer alan uninstall dosyasını kullanarak programı kaldırır.Bu yüzden kaldırılan program eğer düzgün yapılandırılmadıysa arkasında bir sürü atık bırakır.Revo ise kaldırdıktan sonra bilgisayarda tarama yaparak kalan artıkları bulur ve silmemize olanak sağlar.Örneğin ben geçen office programını kaldırdım programın kendi kaldırma sihirbazı işini yaptıktan sonra revo arkasında 15000 civarı atık dosya bıraktığını tespit etti.Yani program ekle kaldırdan kaldırsaydım bu 15000 kusur dosya sistemime kalcaktı.sizin uygulayacağınız yol şu olmalı;
Önce revo yu buradan indirip kurun.esed in setup ını indirdikten sonra internet bağlantınızı kesip şu anda kullandığınız virüs programını kapatın.Daha sonra esed i kurun kurulumdan sonra revo yu çalıştırıp esed e sağ tıklayarak kaldır deyin.esed in kendi kaldırma sihirbazı işini bitirdiğinde bilgisayarı yeniden başlatmak gerektiğini söyleyecek muhtemelen hayır deyin revo aryüzünde ileri dediğinizde revo tarama yapmaya başlayacak tarama bittiğinde hepsini seç ve sil deyin tekrar ileri deyin tekrar hepsini seç ve sil deyin son ekranı çıktığında işiniz bitti demektir.Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve virüs programınızı devreye alın.
Not:Revo kaldırma seçeneklerinde en alttaki şıkkı işaretleyin.

kirpikral123
07-07-2009, 16:19   |  #8  
OP Yıllanmış Üye
772 mesaj

Revo unınstall programını kullanmayı beceremedim hep geçerli kullanıcı değilsiniz bu işlemi yapmaya yetkiniz yok diyor ama bilgisayarda benden başka kullanıcı yok.Daha önce eset kurduğumda bilgisayar sapıtmış explorer exe yuzde 80 işlemci güçü harcamaya başlamıştı.Şimdi tekrar kurarsam gene aynı şey olur ve ; ' ya bu sefer çözemezsem bir sorun olduğunda ' diye kokuyorum.Yardımlarınız için minnettarım ama bunun başka bir yolu yokmudur...Eğer yoksa böle kalsa sakınca yaratırmı....Yardımlarınız ve bana ayırdığınız vakit için ayrıca tekrar tekrar teşekkür ederim...

Son Düzenleme: kirpikral123 ~ 07 Temmuz 2009 16:20
nonpasaran
07-07-2009, 17:49   |  #9  
nonpasaran avatarı
Yıllanmış Üye
1,216 mesaj
Revo unınstall programını kullanmayı beceremedim hep geçerli kullanıcı değilsiniz bu işlemi yapmaya yetkiniz yok diyor ama bilgisayarda benden başka kullanıcı yok.Daha önce eset kurduğumda bilgisayar sapıtmış explorer exe yuzde 80 işlemci güçü harcamaya başlamıştı.Şimdi tekrar kurarsam gene aynı şey olur ve ; ' ya bu sefer çözemezsem bir sorun olduğunda ' diye kokuyorum.Yardımlarınız için minnettarım ama bunun başka bir yolu yokmudur...Eğer yoksa böle kalsa sakınca yaratırmı....Yardımlarınız ve bana ayırdığınız vakit için ayrıca tekrar tekrar teşekkür ederim...
eğer güvenlik merkezinde esed devre dışı görünüyorsa problem olacağını sanmıyorum.Ama devre dışı değilse devre dışı bırak resimdeki gibi karşısında kapalı yazsın

kirpikral123
07-07-2009, 18:12   |  #10  
OP Yıllanmış Üye
772 mesaj

İkiside açık ve hiç bir şekilde kapanmıyor.Surekli bunu deniyorum bende.Ama eset programını sildim.Hala niye böle açık anlayamıyorum.Ama sildiğim için sorun olmaz sanıyorum,olsa bile çok az olucaktır değilmi?İnanırmısınız çok şansızım yenide format atmıştım...

nonpasaran
08-07-2009, 00:11   |  #11  
nonpasaran avatarı
Yıllanmış Üye
1,216 mesaj
İkiside açık ve hiç bir şekilde kapanmıyor.Surekli bunu deniyorum bende.Ama eset programını sildim.Hala niye böle açık anlayamıyorum.Ama sildiğim için sorun olmaz sanıyorum,olsa bile çok az olucaktır değilmi?İnanırmısınız çok şansızım yenide format atmıştım...
sen yinede daha evvel söylediğim metodu uygula revo çalışmıyorsa sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır demeyi dene

kirpikral123
08-07-2009, 00:22   |  #12  
OP Yıllanmış Üye
772 mesaj

Tamam kardeş eseti tekrar yuklucem ve revo ile silmeyi denicem....Tekrar format atmak istemiyrum.Çünkü defalarca format attım hep bir sorun çıktı.Şimdi tam oldu dediğimde böle bir sorunla karşılaşmak aşırı canımı sıktı umarım tekrar format atmak zorunda kalmam...