Arkadaşlar merhaba,
yazılanların çoğunu okudum. ben de bir vista ultimate 64 bit kullanıcısıyım....Daha önce xp kullanırken diğer sürücülerime yüklediğim oyunların hepsi çalışıyor...Farcry sorunsuz...
Donanımımı yeni güncellemiştim;
AMD athlon x2 +4000 2.1 ghz dual core
Gigabyte anakart
4 gb ddr2 800 mhz ram
80gb da hdd mevcut
vistayı sadece kurdum anakart cd sinden tanıtmam gereken hiç bir şey kalmadı internet vasıtası ile tüm güncel sürülerini de kendi buldu ve güncelledi...hız sorunum yok..64 bit işletim sisteminden dolayı ram leri tam anlamıyla kullanabiliyorum...ekran kartım nvidia entegre 6150 serisi 128 mb ama vista 1066 mb olarak tanıyor şu an....
Bu kısa açıklamadan sonra size sorunumu aktarnak istiyorum umarım yardımcı olabilirsiniz....HAlo 2 indirdim fakat oyunu kurmak istediğimde d3dx9_..dll bulunamadığından başlatıla mıyor diyor. biraz araştırdım bu sayfada dx9 un son sürümünü de yükleyebileceğim yazıyordu...dx10 kullanıyorum vista ile birlikte hatta daha önce dx 9 yüklemeye çalıştığımda zaten daha yeni bir sürümü var diye uyarı veriyordu....sanıyorum oyunu kumamasının sebebi de dx 9 araması....bunu denemek istiyorum ama dx9 u nasıl yükleyebileceğimi yazarsanız sevinirim....
Bu arada anlamadığım halo 2 vista için yapılmış bir oyun nasıl oluyor da dx 9 arıyor...daha doğrusu sorun bumudur bilmiyorum ama en azından verdiği uyarı beni ona yönlendirdi...
dx 9 yüklemesi veya sahip oldğum sorunun çözümünü yanıtlarsanız çok sevinirim...
Teşekkürler