Yazdığınız sistemde sadece ekran kartı biraz düşük kalmış, Aero ile takılmalar yaşarsınız ama Aero ile ısrar etmezseniz pekiala çalıştırabilirsiniz Vista'yı.
Şöyle söyleyeyim, Vista'yı ben Pentium III 750 ve 1000 iki ayrı sisteme kurdum. Hafıza 512MB SDRAM idi yani 667 DDR'den ne kadar daha düşük hesaplayabiliriz. Ekran kartı Geforce FX 5200 idi, AGP bir ekran kartıydı evet ancak arkadaşımızın yazdığı dahili ekran kartından çok daha düşük bir kart takdir edersiniz ki. Nitekim Vista sorunsuzca kuruldu bu iki ayrı sisteme. Pentium 3 1000 ile herhangi bir takılma yaşamadım gerçi, sadece 750 yetmiyordu bir kaç pencereyi aynı anda açtığımda; hepsi bu.
Yani arkadaşlar, aero gibi XP'ye bile harici programlarla kurulabilen bir 3 boyutlu görsel eklenti kullanmayacaksanız Vista'yı hemen her bilgisayara kurabilirsiniz günümüzde. Pentium 3 1000 ve üstünde hızınız da tatminkar derecede olur. Hatta Pentium 4 ve üstü bir işlemciniz varsa XP kadar hıza sahip olabilirsiniz, söylüyorum çünkü bizzat kendim denedim bunu. Vista'ya geçişi bekleyi ertelemesini önermemin başka bir nedeni var aslında arkadaşa, o da sisteminin kaldıramayacak olması değil çok güzel de çalıştırır o sistem iyi ayarlanırsa Vista'yı. Vista daha yeni bir sistem, birçok program ile son derece uyumsuzluk gösteriyor. Hataları çok, özellikle oyunlarda ne kadar iyi bir sisteminiz olsa bile verdiği değerler çok düşük. Geriye uyumluluğu da sözde olması gerekirken son derece eksik kalıyor. XP işinizi gördüğü sürece kullanınız arkadaşım, ancak özellikle Vista isteyen yazılımlar çıkmadığı sürece geçmenizde pek bir anlam göremiyorum ben.