Windows Vistada Windows Gezgini Sorunu

atkinsonmuldo
27-05-2009, 21:19   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

arkadaşlar daha dün hiç bir problemi olmayan windows vista nın bugün hiçbir penceresini açamıyorum, sürekli windows gezgini hatası diyor ve hiçbir klasör, dosya, bilgisayarım, denetim masası,internet explorer... gibi programlar açılmıyor, tıklayınca ekran donup kalıyor. Ama babylon çalışıyor örneğin. ayrıca bilgisayara google chrome yüklemiştim onunlada internete girebiliyorum. Bilgisayarda benim için çok önemli olan veriler var onun için format atmak istemiyorum, eğer bir bilginiz varsa bu konuda, yardımcı olursanız çok sevinirim..

Mustafa@PC
27-05-2009, 21:21   |  #2  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Pc'yi güvenli modda açıp güncel güvenlik yazılımı ile taratın,

Ardından başlat/arama çubuğuna sfc /scannow yazıp enterlayın.

En sonunda da Ccleaner programıyla sistem temizliği yapın.

atkinsonmuldo
27-05-2009, 21:33   |  #3  
OP Taze Üye
6 mesaj

bilgisayar güvenli modda açılmıyor, 4köşesinde güvenli mod yazıyor fakat ekran simsiyah kalıyor. şuan normal modda virüs taraması yapıyorum ama olumlu olmayacak gibi. tarama bittikten sonra dediğini yapıcam, inşallah olur.

atkinsonmuldo
28-05-2009, 09:22   |  #4  
OP Taze Üye
6 mesaj

Mustafa@PC, dediklerini gerçekleştiremiyorum,
bilgisayarda windows ile ilgili hiçbirşey yapamıyorum, virüs taramasıda yaptım ama yine dünkü gibi babylon gibi programları açıyor ama klasör, bilgisayarım, explorer gibi hiçbir prog. açmıyor, lap topun recovery dvd sinde 2 seçenek var; repair ve installation. ben burada repair ı seçtim ama yine birşey olmadı.

en azından önemli bilgilerimi kurtarabilsem oda benim için yeter ama klasörlere giremiyorum

Mustafa@PC
28-05-2009, 09:28   |  #5  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

Başlat/arama çubuğuna rstrui.exe yazıp enterladıktan sonra açılan pencerede,Sistemi sorunsuz tarihe geri yüklemeyi denermisin ?

atkinsonmuldo
28-05-2009, 09:55   |  #6  
OP Taze Üye
6 mesaj

bu programıda açamıyorum, sistem geri yükleme sihirbazına izin veriyor musunuz diyor evet dedikten sonra da hiçbir tepki vermiyor, 25 dk.dır bekliyor

Mustafa@PC
28-05-2009, 10:04   |  #7  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

Kesin virüs var güvenlik programın nedir ?

atkinsonmuldo
28-05-2009, 10:07   |  #8  
OP Taze Üye
6 mesaj

kaspersky 7.0 güncel. ayrıca bilgisayara flash ı taktığımda otomatik açılan pencereden dosyaları göster i tıkladığımda da gezgin sorunu oluyor, program kapatılacak diyip bilgisayarı kitliyor

atkinsonmuldo
30-05-2009, 21:25   |  #9  
OP Taze Üye
6 mesaj

arkadaşlar merhaba, dizüstü bilgisayarımdaki verileri kurtardığımı bildirmek istedim sizlere, izlediğim yol ise;
ilk önce laptop ın (LG E500) hard diskini söktüm ve 2.5" HDD leri external HDD gibi bilgisayara takabilmek için bir bağlantı aparatı aldım. Bu kablonun bir ucunda HDD nizi takabileceğiniz bir skart var diğer ucundada usb ye bağlayabileceğiniz giriş var. Bu aparata HDD mi bağladım ve kabloyu başka bir bilgisayarın usb girişine taktım. Taktığım bilgisayar HDD yi flash gibi algıladığı için direk klasörleri gösterdi. Bundan sonrada veri transferini gerçekleştirdim. Kendi bilgisayarıma da format attım daha sonrada bu verileri diğer bilgisayardan kendi bilgisayarıma aldım.

Bu bilgiye ihtiyacı olacak arkadaşlar için yazmak istedim (belki biraz uğraştırıcı ama verilerinizi alabiliyorsunuz), eğer sizinde Windows Gezgininizde  problem çıkarsa ve benim gibi önemli verileriniz varsa bilgisayarınızda, kullanılabilecek bir yol.