Merhaba arkadaşlar,pc'me bi virüs bulaşmıştı,klasör içinde klasör açıyordu,regedit vs çalıştırmıyordu.biraz internetten araştırdım vebunun çözümü için bilgisayar yönetimi kısmından administrator hesabını devre dışı bıraktım ancak başka hesabım yoktu.pcyi açmaya çalıştım kullanıcı seçin ekranı geliyor ancak hiç bir kullanıcı gözükmüyor.ctrl + alt + del yaptım oturumu açıp girebiliyorum ancak hiçbirşey yapamıyorum yetkiniz yok vs. diyor.administrator hesabını etkinleştiremiyorum ne yapmam gerekiyor bi çözümü var mı formattan başka acaba?
Windows Xp'de Administrator Hesabı
ChicoMerhaba arkadaşlar,pc'me bi virüs bulaşmıştı,klasör içinde klasör açıyordu,regedit vs çalıştırmıyordu.biraz internetten araştırdım vebunun çözümü için bilgisayar yönetimi kısmından administrator hesabını devre dışı bıraktım ancak başka hesabım yoktu.pcyi açmaya çalıştım kullanıcı seçin ekranı geliyor ancak hiç bir kullanıcı gözükmüyor.ctrl + alt + del yaptım oturumu açıp girebiliyorum ancak hiçbirşey yapamıyorum yetkiniz yok vs. diyor.administrator hesabını etkinleştiremiyorum ne yapmam gerekiyor bi çözümü var mı formattan başka acaba?Güvenli Mod a açmayı deneyin.Bİlgisayarınızı açar açmaz bi süre F8 tuşuna sürelki basın.
karşınıza çıkan mod seçeneklerinden güvenli mod u seçerek bilgisayarı çalıştırın. birde öyle deneyin bakalım.
klasör içinde klasör açıyorsa amvo virsüdür muhtemelen.
google da combofix die aratın karşınıza çıkan ilk linkten(gezginler.net) download edip programı çalıştırın.
amvo virüsünden kurtulmuş olursun.
daha sonra diğer spam vb. trojan temizleme programalrından kullanarak genel birde tarama yapın.
Son Düzenleme: Fatih_ARMAĞAN ~ 08 Şubat 2009 20:08
malesef güvenli modda da açmıyor orayı ve administrator hesabını etkinleştiremiyorum.
Bilgisayarım(ters tıkla) yönet e gir.kullanıcı hesaplarından kullanıcı adınızı ve diğer hesapları silin.administrator hariç.sonra yeniden başlatın admin olarak başlamış olacaktır...
kardeş sana NAK.solucanı bulaşmış olabilir. aynı sorun arkadaşımdada wardı. avmo virüsüyle alakalı olacağını sanmıyorum. combofixle falan tarat olmassa format at.