Windows XP'de İnternet Sorunu

strayker111
23-04-2012, 18:11   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
34 mesaj

Arkadaşlar, bilgisayarım da hem Ubuntu, hemde Windows XP bulunmakta. Windows XP geçenlerde kurdum driverları falan derken her şeyini halettim. Hemen Chrome ile Mozilla'yıda yükledim bilgisayara.

İnternete girdikten 20 dakika falan sonra tıkladığım hiç bir şeyi açmamaya başlıyor. Yeni sekmede aç diyorum açılmıyor. Normal tıklıyorum öyle duruyor, hani internet gitti hatasıda vermiyor. Çünkü o esnada internet bağlı ama nereye tıklarsam tıklayayım bir bir site açılmıyor.

Fakat Ubuntu'da böyle bir durum yok. Şuan bunu yazarken Ubuntu'dayım. Windows XP üzerinde böyle garip bir sorun bulunmakta. Sizce nasıl çözebilirim ?

Son Düzenleme: strayker111 ~ 23 Nisan 2012 18:12
fbli
23-04-2012, 20:40   |  #2  
fbli avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,158 mesaj

Bana göre bu tür sorunlar önbellekler dolunca oluyor. Sorunu çözmek için:
-> Tarayıcı penceresinde " Ctrl + Shift + Del " tuş kombinasyonuna bas ve çıkacak olan pencereden geçmişi ve tarayıcı önbelleğini temizle.
-> CCleaner i yükle ve sağ taraftan DNS önbelleğinin seçili olduğundan emin ol ve temizliğe başla. Ayrıca bu işlemin Windows u hızlandıracaktır. Diğer yötem ise Komut satırını açıp " ipconfig /flushdns " komutunu girmek.
-> Eğer sorun hala devam ederse tarayıcıdan çıkıp, modemin fişini çek ve yarım dakika bekleyip tekrar çalıştır. Arada bu işlemleri tekrarlamak hem sana mola olur hem de daha sağlıklı bir internetin olur.

strayker111
27-04-2012, 01:18   |  #3  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
34 mesaj

Virüs prorgamı yükleyince sorun düzeldi