Windows xp güvenli kip şeçenekleriyle açılmıyor

muraterat7
06-10-2007, 02:44   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

arkadaşlar bilgisi olan herkesten yardım istiyorum İşletim sistemim güvenli kip şeçenekleri(komut istemiyle,ağ desteğiyle gibi) şeçeneklerde açılmıyor normal boot edilliyor. vaktiylen bir reklam bombardımanı yapan trojanı güvenli kipte yok ettikten sonra bu olduğunu sanıyorum. İnternette araştırıp trojanı yok eden yazılımı buldum ismi smithfraudfixti onu çalıştırıp hallettim ama şimdide güvenli kipte bilgisayarımı açamıyorum Virus yazılımı olarak bit defender plus 9 ve windefender kullanıyorum bilgisayarım düzgün çalışıyor raporu veriyorlar fakat güvenli kipte açamıyorum Windows xp home edition cd de arızalandı. lisansım var bu cdyi kullanarak onararamam bana bir yol söyleyin hangi sys veya dll dosyası hasarlı olabilir bilgisayarı tekrar format attırıp 100 ytl veya 200 ytl alan insanların eline teslim etmek istemiyorum Sizlerin desteğiyle çözmek istiyorum bana yardım edin lütfen
Ağlıyor

XxXDaRKoXxX
06-10-2007, 20:31   |  #2  
Yıllanmış Üye
3,720 mesaj

Cd çiziklerini gidermek için köpükler var onlardan al cd yi tezmizle PC yi açarken cd yi tak repair ini yap olsun bitsinGülümseme

Temizlik
1. Güvenli kipte açın, açılışta F8 tuşuna basarak ve ya bu konudaki yazılımla yapabilirsiniz.
2. SmitfraudFix klasörünü açın ve smitfraudfix.cmd dosyasına çift tıklayın. "2"ye basın. Taramayı bekleyin. "Registry cleaning - Do you want to clean the registry ? diye bir uyarı alacaksınız, "y" ye ve daha sonra "enter" a basın. Duruma göre "Replace infected file ?" uyarısını alabilirsiniz. "y" ye ve daha sonra "enter" a basın.
Şimdi bilgisayarınız yeniden başlatılacaktır. Eğer başlatılmazsa kendiniz başlatmalısınız. Unutmayın bilgisayarınızı yeniden güvenli kipte açmalısınız.
3. C:\Windows\Temp dizinine gidin ve içindeki herşeyi silin. (Bütün kullanıcılar için)
4. C:\Documents and Settings\Username\Local Settings\Temp dizinine gidin ve içindeki herşeyi silin. (Bütün kullanıcılar için)
5. Denetim masası>internet seçeneklerine gidin ve bütün geçici dosyaları silin.
Bütün çevrimdışı içeriği silin seçeneğini işaretleyin ve tamam deyin.
6. Denetim masası>görünüm'e gidin. Masaüstü sekmesinde masaüstünü özelleştir e tıklayın. Web sekmesine gidin, web sayfaları'nın altında güvenlik bilgisi (ve ya benzeri) olacaktır. Seçip "sil" deyin.
tamam>uygula>tamam
7. Geri dönüşüm kutusunu boşaltın.
8. Bütün klasör ve dosyaların kapalı olduğundan emin olun ve Ewido'yu çalıştırın.
Scanner ve Settings'e tıklayın.

What to scan?, altında bütün seçeneklerin işaretli olduğundan emin olun. "Scan every file" seçili şekilde "ok" e basın.

Complete System Scan'e basın. Tarama başlayacaktır

Tarama sırasında uyarılara "ok" diyin.

Uyarının altındaki seçeneği işaretlerseniz bir daha sormayacaktır.

report.txt dosyasını masaüstüne kopyalayın.

Hiçbir dosya ve klasörü açmadan bilgisayarı normal modda yeniden başlatın.

10. SmitfraudFix klasörünü açın ve smitfraudfix.cmd dosyasına çift tıklayın.
"3" e ve "enter" a basın. "Restore Trusted Zone ?" uyarısı çıktığında "y" ye ve "enter" a basın.

bunları tam olarak yaptın mı bi de?

Son Düzenleme: XxXDaRKoXxX ~ 06 Ekim 2007 20:38
clavicula nox
07-10-2007, 18:50   |  #3  
Taze Üye
11 mesaj

Cd zarar gördüyse, işin zor. XP CD'siyle repair yapabilirsin ama Cd'ye ihtiyacın var. İsobuster ile cd içeriğini bilgisayara kopyalayıp başka bir cd ye aktarmayı dene. Vela birinden cd bulmaya çalış.
Bunun dışında Bootsafe programını dene diyeceğim ama bazı kişilerin memnun olmadıklarını duydum. Seçenekler az.