Windows XP kenara çek, Windows 7 geliyor!

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
dead man
12-12-2010, 15:31   |  #1  
dead man avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
1,340 mesaj

Windows XP için korkma vakti geldi; Win 7 gazı aldı, son sürat onu yıkmaya geliyor. İşte son durum

Windows 7 çıktıktan sonra üç ay içinde pazar payını yüzde 10'a çıkarmayı başarmış, Ağustos'ta ise pazar payını yüzde 20'ye yükselterek Windows Vista'yı geride bırakmıştı.
        Statscounter.com'a göre ise Windows 7 yüzde 25 pazar payı bariyerini aşmayı başardı. Windows XP ise bu ay yüzde 50'ye geriledi ve payındaki düşüş yavaşça devam ediyor.
        İşletim sistemi, 240 milyon lisansla Ekim ayında bir yılını doldurmuştu.
        Windows 7 hala önemli bir potansiyele sahip, üstelik ilk hizmet paketi (SP1) de yolda. Bunun beklemede olan kullanıcıların uyum sağlama sürecini hızlandırması muhtemel. Windows 7, yeni bilgisayarların yüzde 93'ünde ön-yüklü olarak geliyor.
        Peki Windows 7, Windows XP'yi ne zaman geçecek? Bunun grafiklere bakılarak tahmin yürütüldüğünde gelecek sene bu zamanlarda gerçekleşmesi bekleniyor. Microsoft, Ekim ayında kullanıcıların Windows 7'den yüzde 94 oranında memnun olduklarını açıklamış ve şirketlerin ise 2011 başlarında yüzde 88 oranında Windows 7'ye geçeceklerini bildirimişti.

Onuralp Yılmaz
12-12-2010, 15:34   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
922 mesaj

Tabiki yıkacak Windows 7 :)

dead man
12-12-2010, 15:36   |  #3  
dead man avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,340 mesaj

ne olursa olsun windows 7 en birinci

mcafee23 ayrılmıştır
12-12-2010, 15:43   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

Chip Online'ın haberini başka sitelerden bulup yine gelip Chip Online'a yazıyorsunuz
https://www.chip.com.tr/konu/wind ... -geliyor_24012.html

https://www.chip.com.tr/forum/win ... eliyor_t188247.html

Kapalı Hesap (153535)
12-12-2010, 15:58   |  #5  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 27
2,297 mesaj

Windows 7 gerçekten harika.Çok optimize ve hızlı.

ErKaN-23
12-12-2010, 17:44   |  #6  
ErKaN-23 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
931 mesaj

beyler sorun xp nin kötü yada win 7 nin iyi olması değil, siz merak etmeyin xp daha uzun yıllar hayatımızda kalacak en azından kendi açımdan konuşuyorum ben ne kadar evde win 7 kullansamda iş hayatımdan çıkmayacağa benziyor, win 7 çok pahalı pc ler çok pahalı hiç bir patronun durduk yere işler rayındayken onca masraf edipde win 7 ye geçeciğini zannetmiyorum, xp nin desteği bitecekmiş kimin umurunda halen daha bizim şirketde güncellemeleri kapatılmış xp sp2 li pc ler var

ÇALIYORSA KURCALAMA mantığı........ 
herkes sadece bir oyun çerçevesinden bakmıyor, ayrıca bir yıldır yeni pc ler win 7 kurulu olarak geliyor tabiki kullanıcı sayısı gittikce artacaktır, pc ler freedos gelseydi durum farklı olrudu diye düşünüyorum

Son Düzenleme: ErKaN-23 ~ 12 Aralık 2010 17:47
dead man
13-12-2010, 22:06   |  #7  
dead man avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,340 mesaj

pc geldiğinde windows vista'ydı ama sonra windows xp aldım çok alışmıştım ardından windows 7 ye geçtim biraz ağır oldu ama microsoft artık windows xp yi bitirmeye çalışıyor yani bir efsane daha sona yaklaşıyor

ibrahim_35
15-12-2010, 15:43   |  #8  
Üye
62 mesaj
Alıntı: cs098701  
Windows 7 gerçekten harika.Çok optimize ve hızlı.
sana katılıyorum arkadasım...
windows7 cok harika bsi..
ama o grafiğe dayalı bir işletim sistemi oldugu icin tek zayıf noktası;
hız...
Baska bir şirket çok hızlı bir işletim sistemi ile windows7 yi zayıf noktasından vurabilir...
vista'nın de öyledir...
ama xp'dede is degismiyor...
tek zayıf noktası;
Grafik :)
baska bir sirket max. grafiğe dayalı bir isletim sistemi yaratırsa xp'yi zatıf nıktasından vurabilir...
böylece bu 3 işletim sistemini dağıtıp yerlerini başka işletim sistemleri alabilir...
Konuyla alakalımı bilmiorm ama genede soliyim dedim bilmeyenler icin :)

ibrahim_35
15-12-2010, 15:44   |  #9  
Üye
62 mesaj
Alıntı: iboksk23  
sana katılıyorum arkadasım...
windows7 cok harika bsi..
ama o grafiğe dayalı bir işletim sistemi oldugu icin tek zayıf noktası;
hız...
Baska bir şirket çok hızlı bir işletim sistemi ile windows7 yi zayıf noktasından vurabilir...
vista'nın de öyledir...
ama xp'dede is degismiyor...
tek zayıf noktası;
Grafik :)
baska bir sirket max. grafiğe dayalı bir isletim sistemi yaratırsa xp'yi zatıf nıktasından vurabilir...
böylece bu 3 işletim sistemini dağıtıp yerlerini başka işletim sistemleri alabilir...
Konuyla alakalımı bilmiorm ama genede soliyim dedim bilmeyenler icin :)
yani bu demek istediğim...
sadece XP değil vista ve windows7 için de korkma vakti gelebilir...

Turkish Developer
15-12-2010, 15:55   |  #10  
Turkish Developer avatarı
Yıllanmış Üye
671 mesaj

Konu hakkında # 4 nolu mesajda bilgilendirme yapılmıştır. Mesajda yer alan bağlantılardan konuya devam edebilirsiniz.

Konu Kilitlenmiştir.