slm arkadaşm bnde servis pack 4 var ing. ama.indirmiştim gecenlerde ama hangi adresten indirdiğimi hatırlamıorm. bide onu türkçe nsl yaparım bilen varmı? dil ayarlarından yaptım türkçe vardı ama olmadı:(:(
Windows Xp service pack 4
- 1
- 2
yakında xp bile çıkmaya bilir. sp4 ün çıkacağını sanmıyorum
vista sp2 2010 cıkacagına gore xp sp4 2010 cıkar
Benim bildiğim de 2009/09. ayda XP desteği kesilecek. En fazla da 2010 senesinin ortalarında desteği bitecek. Zira adamlar Vista'yı çıkarttılar, ardından Windows 7 deneme sürümünü çıkarttılar ve geçenlerde deneme sürümü bitip gerçek sürümün kullanımı başladı. Bu da yetmedi; Windows 8'in çalışmaları başladı. Ama bu sürümü tamamen internet tabanlı veya bütün sürücülerini internetten yükleyecek bir işletim sistemi. XP için artık fazla bir destek beklemeyin. Zira ufak tefek güvenlik güncellemeleri haricinde Service Pack 4 çıkma ihtimali yok. En azından şu an için böyle bir planı yok amcaların. Bahsettiğin RyanVM ve MrNxDmx gibi kişiler; özel temalarla ve çeşitli programları yükleyip kendi sistemlerinin ISO'sunu almaktan başka birşey yapmıyorlar. Microsoft'un kendisi ancak SP veya güncelleme çıkartabilir.
Benim bildiğim de 2009/09. ayda XP desteği kesilecek. En fazla da 2010 senesinin ortalarında desteği bitecek. Zira adamlar Vista'yı çıkarttılar, ardından Windows 7 deneme sürümünü çıkarttılar ve geçenlerde deneme sürümü bitip gerçek sürümün kullanımı başladı. Bu da yetmedi; Windows 8'in çalışmaları başladı. Ama bu sürümü tamamen internet tabanlı veya bütün sürücülerini internetten yükleyecek bir işletim sistemi. XP için artık fazla bir destek beklemeyin. Zira ufak tefek güvenlik güncellemeleri haricinde Service Pack 4 çıkma ihtimali yok. En azından şu an için böyle bir planı yok amcaların. Bahsettiğin RyanVM ve MrNxDmx gibi kişiler; özel temalarla ve çeşitli programları yükleyip kendi sistemlerinin ISO'sunu almaktan başka birşey yapmıyorlar. Microsoft'un kendisi ancak SP veya güncelleme çıkartabilir.
Microsoft'un yeni bi işletim sistemi çıkarması XP'ye Service Pack çıkarmayı bırakacağı anlamına gelmez. Bilmeyenler için söyleyeyim; Windows2000 SP4 yayınlanmıştı, hem de XP çıktıktan uzun bi süre sonra. Bi arkadaş da ben SP4 indirdim ingilizce falan demiş, heralde o Win2K için indirmiş ama XP için sanmış.
XP nin servid paketlerinin çıkıp çıkmamasının vista yada se7en ile bir alakası yok. Ayrıca microsoft xp için desteği kesecekmiş olayıda yanlış. Bu işler çıkarmı sence çıkmaz bence.. ile olmuyor. Firma yasal olarak gün belirler o tarihe kadar vaadettiği desteği vermek zorunda xp ye. isterse üstüne windows 7 değil 17 çıksın. Şu anda xp için alınmış karar: 2010 a kadar tam destek (güvenlik açıkları ve yazılımda iyilşrştirme)
2014 'e kadar sa minimum destek (sadece oluşan yeni güvenlik açıklarını kapatmaya devam edecek.)
xp için sp3 sondu microsoft 08.nisan.2014 yılına kadar eğer sp3 kullanıyorsanız destek verecek sp2 desteği bitti sp4 çıkmayacak eher sp4 çıkacak olsaydı xp,nin ömrü uzayabilirdi verdiğim tarihten daha öte çünkü verdiğim tarih sp3 sona erme tarihi sp4 çıksaydı hangi tarihte sona ererdi bilmem bu arada sp2 desteği 13.temmuz.2010 tarihinde bitti haberiniz olsun.
bence sp4 çıkarma gereksinimi duydukları gün düşünüp xp'yi tarihe gömeceklerdir.
Adamlar W7 ye çekip para kazanmaya çalışıyor onlarda SP4 diyor
Evet microsoft windows xp için service pack 4 çıkartacak heralde ama ne zaman çıkarır onu bilmiyorum şu siteyi bir inceleyin windows xp sürüm sp4 yazıyor http://support.microsoft.com/hotfix/KBHotfix.aspx?kbnum=2523087&;kbln=tr
- 1
- 2