Windows XP SP3 Türkçe Asıl sürüm bu gün çıktı
Her ikiside aynı olmasına karşın brisi rtm birisi final olarak adlandırıldığından bu fark kaynaklanmakta.İster onu ister onu kullanın her durumda aynı şeyi yüklemiş olacaksınız.Biri birinden ne eksik ne fazla.
ya evet arkadaşlar bızim önce ındırdıgımız 302 mb şimgi cıkan 366 mb.bunun farkı ne olabılir biz başka bışimı ındırdık yoksa rtm ındırmışiz bu use fınal
366 mb olan iso oldugu icin ole normal .exeyi indiriseniz gene aynı boyutda aynı dsoyayı elde etmis olursunuz md5ler bile aynı yani sadece surum farkı var o kadar
Haberde verdiğimiz SP3 TR ile Microsoft'un indirmeye sunduğu ISO dosyasının içindeki SP3 arasında bir fark yoktur. Aradaki boyut farkı ISO'nun içindeki, SP3.exe dışında kalan klasör ve dosyalardan kaynaklanıyor. Mesela .Net Framework içeren DOTNETFX klasörü (40 MB) ve daha bir kaç klasör ve dosya daha vardır. SP3 kurulum dosyasının boyutu yine 302 MB'dır. Yani bizim sunduğumuz linkteki SP3 ile aynı. Sadece boyutları değil dosya özelliklerindeki tüm değerler aynıdır.
Microsoft Download'da sunulan ISO dosyasının içeriğini gösteren bir ekran görüntüsü koyuyorum. İşaretli olan SP3.exe'si ile DOTNETFX klasörünün boyutuna dikatinizi çekerim. Ne demek istediğimi anlayacaksınız ;)
Sonuç olarak önceden bizim verdiğimiz link ile indirdiğiniz SP3 TR ile Microsoft Download'daki ISO'nun içindeki SP3 TR arasında içerik olarak bir fark yoktur. Yeniden indirmenize gerek yok.
Halil MollaogluHaberde verdiğimiz SP3 TR ile Microsoft'un indirmeye sunduğu ISO dosyasının içindeki SP3 arasında bir fark yoktur. Aradaki boyut farkı ISO'nun içindeki, SP3.exe dışında kalan klasör ve dosyalardan kaynaklanıyor. Mesela .Net Framework içeren DOTNETFX klasörü (40 MB) ve daha bir kaç klasör ve dosya daha vardır. SP3 kurulum dosyasının boyutu yine 302 MB'dır. Yani bizim sunduğumuz linkteki SP3 ile aynı. Sadece boyutları değil dosya özelliklerindeki tüm değerler aynıdır.Sizin resimde gördügüm kadarı ile sakalınız var. Bende cevap yazmadan önce sakalı uzatayım belki o vakit inanırlar.Microsoft Download'da sunulan ISO dosyasının içeriğini gösteren bir ekran görüntüsü koyuyorum. İşaretli olan SP3.exe'si ile DOTNETFX klasörünün boyutuna dikatinizi çekerim. Ne demek istediğimi anlayacaksınız ;)
Sonuç olarak önceden bizim verdiğimiz link ile indirdiğiniz SP3 TR ile Microsoft Download'daki ISO'nun içindeki SP3 TR arasında içerik olarak bir fark yoktur. Yeniden indirmenize gerek yok.
arkadaşlar ben foruma yeni katıldım benim merak ettiğim acaba bu sp3 sp2den farklı birşeymidir yani xp cdsindeki sp2 paketini çıkartıp yerine sp3ü monte etsek yanlış birşey yapmış olurmuyuz yoksa ayrıca bunudamı monte etmemiz gerek
@khramn
:)
İnsanoğlunun doğasında kuşkuculuk vardır. Bazılarımızda fazla, bazılarımızda az. Herkesin uzun süredir beklediği bir güncelleme paketi hakkında bu tip kuşkuların oluşması doğaldır. En fazla yapabileceğim bir ekran görüntüsü koyup durumu görselleştirmek oldu. Yeterli olacağına inanıyorum.
khramnÜc kerere dır sp 3 ındırip yukluyorum son cıkan 2113 fınal deyip cd entekre edıp ve yukluyorum 2111 cıkıyo ne anladım ben hiç bır farkı yok.Halil MollaogluHaberde verdiğimiz SP3 TR ile Microsoft'un indirmeye sunduğu ISO dosyasının içindeki SP3 arasında bir fark yoktur. Aradaki boyut farkı ISO'nun içindeki, SP3.exe dışında kalan klasör ve dosyalardan kaynaklanıyor. Mesela .Net Framework içeren DOTNETFX klasörü (40 MB) ve daha bir kaç klasör ve dosya daha vardır. SP3 kurulum dosyasının boyutu yine 302 MB'dır. Yani bizim sunduğumuz linkteki SP3 ile aynı. Sadece boyutları değil dosya özelliklerindeki tüm değerler aynıdır.Sizin resimde gördügüm kadarı ile sakalınız var. Bende cevap yazmadan önce sakalı uzatayım belki o vakit inanırlar.Microsoft Download'da sunulan ISO dosyasının içeriğini gösteren bir ekran görüntüsü koyuyorum. İşaretli olan SP3.exe'si ile DOTNETFX klasörünün boyutuna dikatinizi çekerim. Ne demek istediğimi anlayacaksınız ;)
Son Düzenleme: seven44 ~ 07 Mayıs 2008 20:35
yaaa kardeşim fark yok.ikiside aynı şey..sadece microsoft'un en son verdiği linkte office için sp3 güncellemesi var..Bunu zaten indirdim bugün..güncelleme otomatik yüklendi..Yani tekrar indirmenize gerek yok..ikiside aynı şey..insanları yanlış yönlendirmeyin..bilende konuşuyor bilmeyende...
Merak etmeyin. Halil Bey doğru söylemiş. Yaptığım son dosya karşılaştırmalarında ben de şunu gördüm tüm dosyaların versiyon ve boyutları tıpatıp aynı. 2111 ve 2113 konusuna gelince: Bunlar sürüm (version) değil sadece saat farkı. Yani birinin 21:11 diğerinin iki dakika sonra sunulması yüzünden 21:13. Bu kadar basit.
Sonuş olarak Chip Forum'un erken duyurduğu SP3 Türkçe paketle şimdi resmi olarak duyurulan aynı sürümler. İçiniz rahat olsun...