Merhaba,
İki konu hakkında bilgi almak istiyorum.
İlki, yazılım lisanslama hakkında. Şu anda işyerinde, korsan kullandığım işletim sisteminin (Windows XP Home Edition) lisansını almak istiyorum. Bunun için daha ucuz ve kolay bulunabilir olan OEM lisansını tercih etsem, ileride herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım? Çünkü OEM lisanslar yalnızca yeni bir PC ile veriliyor. Tam olarak ne yapmam lazım?
İkincisi ise Windows XP Starter Edition ile ilgili. Yeni çıkan bu işletim sistemi düşük konfigürasyonlu PCler (Celeron, Duron, Geode, Sempron işlemcili) ve Türkiye, Brezilya, Arjantin gibi üçüncü dünya ülkeleri için tasarlanmiş. Microsoft'un ABD web sitesinde ismini dahi göremedim. OEM lisansı 43$+KDV'ye hepsiburada.com'da satılıyor. Anladığım kadarıyla ev sürümünün kısıtlı özelliklere sahip bir varyantı. Örneğin; en fazla 256MB RAM e, 80GB HDD ye destek veriyor. Aynı anda en fazla 9 pencere açılabiliyor ve 4 program çalıştırılabiliyor. Bilgi için tıklatınBende de i440BX tabanlı, P-II 350MHz. işlemcili, 192MB 100 MHz. RAM e sahip, 20GB 5400Rpm diski olan ve 16meg. Voodoo Banshee ekran kartlı bir PC var. Ayrıca bir de ISA ses kartım var. Yıllardır, Win98 SE kullanıyorum. Görüştüğüm bilgisayar satıcıları sistemin XP'yi (Home, Pro.) kaldırmayacağını söylediler. Bu sisteme XP Starter Edition kurulabilir mi? Kurulumda aygıtlar için XP Home Edition sürücülerini kullanabilir miyim? Bir de Home Edt. ile Starter Edt. arasındaki farkları ayrıntılı olarak öğrenmek istiyorum.
Yardımlarınız için teşekkürler...