Windows XP ve Vista'yı Win 7'ye dönüştürün

CHIP Online
26-08-2009, 01:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Windows 7'nin sunduğu yeniliklere XP ve Vista'da sahip olmak mümkün. Gerekli araçlar burada.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/wind ... nusturun_14753.html

Resimlerle: Windows 7 Final - Yeni Windows'tan görüntüler

Taze özellikler, şık görünüm ve daha fazla hız: Yeni Windows 7 şimdiden ikna etmeyi başarıyor. Fakat neden 22 Ekime kadar bekleyelim ki? Sizlere ücretsiz araçlarla XP ve Vista'yı parlak bir 7'ye nasıl dönüştürebileceğinizi anlatacağız.

Yeni fonksiyonlar, ilgi çekici bir tasarım ve sevilmeyen Vista'dan çok daha hızlı. Test sürümleri şunu kanıtladı: Microsoft, Windows 7 ile selef işletim sisteminde yanlış giden birçok şeyi doğru yapıyor. Örneğin kullanışlı, ikonlaştırılmış görev çubuğu, daha güzel bir başlat menüsü veya iyileştirilmiş güvenlik merkezi (şimdiki adıyla İşlem Merkezi) ve kişisel medya ve dokümanların yönetilmesinde yapılan optimizasyonlar.

O zaman Ekim 2009'daki çıkışı beklemeye ne gerek var? Yeni Windows'un birçok özelliği XP ve Vista'ya eklenebiliyor; hem de tamamen ücretsiz. Gerekli araçların indirme bağlantılarını bir araya getirdik.

Dikkat: İşe başlamadan önce sisteminizin yedeğini almalısınız. Bazı araçlar ve ince ayarlar sistemin derinliklerini kurcalıyor. Ayrıca her adımdan önce bir sistem geri yükleme noktası oluşturmalısınız. Başarısız işlemlerde bilgisayarınızı onarmak için bu noktaları kullanacaksınız.

Tüm konu: Windows XP ve Vista'yı Win 7'ye dönüştürün

İzleyin: Aero Shake

Resimlerle: Windows 7 Final - Yeni Windows'tan görüntüler

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Windows modifiye araçlarını kullanıyor musunuz?

egesari
26-08-2009, 01:19   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
64 mesaj

Dış görünüşünü değiştrimektense fonksiyonlarını arttırmak daha mantıklı geliyor bana. Aero Glass efektini görmesemde olur ama DX10 desteği ve full audio video codecleri barındırması çok daha önmli bnce. DX11 çıktığında XP içi yaması çıktığı anda uzunca bir süre daha XP varlığını sürdüreceği garanti olur.

Süleyman.
26-08-2009, 01:27   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Kullanmıyorum.

Alıntı: egesari  
Dış görünüşünü değiştrimektense fonksiyonlarını arttırmak daha mantıklı geliyor bana. Aero Glass efektini görmesemde olur ama DX10 desteği ve full audio video codecleri barındırması çok daha önmli bnce. DX11 çıktığında XP içi yaması çıktığı anda uzunca bir süre daha XP varlığını sürdüreceği garanti olur.
Pek güvenmeyin o yamalara siz, bir işe yaramıyorlar.

Fattur
26-08-2009, 01:57   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

NetSetMan ı kullanbilirim sanırsam

ayrıca   DX10 desteği XP de yok.O sadece dll lerden oluşan bir kandırmaca açıkçası....

ismet35
26-08-2009, 09:52   |  #5  
ismet35 avatarı
Yıllanmış Üye
1,037 mesaj

Hayır.........

Son Düzenleme: ismet35 ~ 26 Ağustos 2009 09:54
AkyüzCan
26-08-2009, 10:28   |  #6  
Yıllanmış Üye
278 mesaj

Modification ve transformation packler...Bileşimle tanıştığım ilk yıllarda bana da çok cazip gelirdi. mac görünümlü bir pc hayalinin bile zor olduğu yıllardı o yıllar tabiii.Fakat asıl tema değişikliğini registration dosyası dışında çoğun system 32 dosyalarının orjinallerini değiştirip yapan bu tür uygulamalar;geriye dönüşü ve onarılması zor zararlar verip;böyle bir durumda sistem geri yükleme noktasının bile yetersiz kaldığı deneyimlerle sabittir.Geri yükleme sonrası sistem başlangıçlarında ...... dll  dosyası bulunamamıştır, düzelt dediğinizde de orjinal sistem dosyaları benzerleri ile değiştirilmiştir lütfen kurulum cd nizi takınız uyarıları almanız yüksek olasılıktadır...Yapılacak ise ancak kurulum CD si -o yıllar öyle idi-ya da işletim sistemi DVD si ile onar ya da yok ise upgrade seçeneğinle mümkün olacaktır...Windows işletim sistemi irili ufaklı mükemmel bir dizinle yerleşmiş tuğlalardan oluşan bir yapıya benzer. Birkaç tuğlanın yapıdan çıkartılması yerine rengi cici diye başka  tuğlalar konulması var olan orjinal stabiliteyide bozacak ilk başta bize hoş gelen makyaj sonralarında sıkıldım sileyim dendiğinde kalıcı yan etkilerini beraberinde getirecektir.En iyisi yapının orjinal omurgasını bozmamak ya da , modification dışında sadece tema değişikliği ile yetinmek. Ne demişler ne şeytanı gör ne de salavat getir....

DİPNOT:Bu bir deneyim yazısıdır.Lütfen ben yaptım bir şey olmadı ya da sistem geri yükleme ile sorunu çözdüm diye yorum yapmayalım. modification  adı üstündedir,istisnasız her modifikasyon uygulaması sistem dosyalarını kendi isteğimizle değiştirmektir...

Son Düzenleme: AkyüzCan ~ 26 Ağustos 2009 10:56
ismet35
26-08-2009, 10:39   |  #7  
ismet35 avatarı
Yıllanmış Üye
1,037 mesaj
Alıntı: AkyüzCan  
  Modification  ve transformation packler...Bileşimle tanıştığım ilk yıllarda bana da çok cazip gelirdi mac görünümlü bir pc hayalinin bile zor olduğu yıllardı o yıllar tabiii.Fakat asıl tema değişikliğini registration dosyası dışında çoğun system 32 dosyalarının orjinallerini değiştirip yapan bu tür uygulamalar;geriye dönüşü ve onarılması zor zararlar verip;böyle bir durumda sistem geri yükleme noktasının bile yetersiz kaldığı deneyimlerle sabittir.  Sistem başlangışlarında geri yükleme sonrası ...... dll  dosyası bulunamamıştır, düzelt dediğinizde de orjinal sistem dosyaları benzerleri değiştirilmiştir lütfen kurulum cd nizi takınız uyarıları almanız yüksek olasılıktadır...Yapılacak ise ancak kurulum CD si -o yıllar öyle idi-ya da işletim sistemi DVD si ile onar ya da upgrade seçeneğinle mümkün olacaktır...Windows işletim sistemi irili ufaklı mükemmel bir dizinle yerleşmiş tuğlalardan oluşan bir yapıya benzer. Bir ya da iki tuğlanın yapıdan çıkartılması yerine rengi cici diye başka bir tuğlalar konulması var olan orjinal stabiliteyide bozacak ilk başta bize hoş gelen makyaj sonralarında sıkıldım sileyim dendiğinde kalıcı yan etkilerini beraberinde getirecektir.En iyisi yapının orjinal omurgasını bozmamak ya da , modification dışında sadece tema değişikliği ile yetinmek. Ne demişler ne şeytanı gör ne de salavat getir....

DİPNOT:Bu bir deneyim yazısıdır. lütfen ben yaptım bir şey olmadı ya da sistem geri yükleme ile sorunu çözdüm diye yorum yapmayalım modification , adı üstündedir.İstisnasız her modifikasyon uygulaması sistem dosyalarını kendi isteğimizle değiştirmektir...
Çok güzel anlatmışsın..

Kırık Çocuk
26-08-2009, 19:07   |  #8  
Yıllanmış Üye
473 mesaj

Ben de artık pek yanaşmıyorum bu Transformation Pack'lere.

Toxic
27-08-2009, 00:16   |  #9  
Yıllanmış Üye
3,600 mesaj

Tartışıyoruz: Windows modifiye araçlarını kullanıyor musunuz?
kullanmıyorum