windows yapılandırılıyor uyarısı

gencfb48
19-03-2010, 00:37   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

arkadaşlar yeni laptop aldım 2 gün oldu, dün bilgisayarı kapatırken "windowsu yapılandırılmaya hazırlanılıyor, bilgisayarınızı kapatmayınız " diye bir yazı çıktı...
daha sonra yaklaşık bir saat sonra tekrar bilgisayarı açtığımda "güncelleştirmeler yükleniyor , bilgisayarı kapatmayınız" uyarısı çıktı bende herhalde güncelleştirmelerden dolayı böyle yaptı dedim...

ama gene bilgisayarı kapatmaya çalıştığımda tekrar "windowsu yapılandırılmaya hazırlanılıyor, bilgisayarınızı kapatmayınız " uyarısı geldi ve bilg yaklaşık 15 dakkada kapandı...

bu durum normal mi? tek sebep güncelleştirmeler mi?
windows 7 yi yeni kullanmaya basladıgım için bilmiyorum...

birde laptop pil full doluyken kapatıyorum ertesi gun açtıgımda pil seviyesi %95 gösteriyor, bunun sebebi yeni olması olabilirmi sadece 2 kez tamamıyle boşalttarak kullandım pili?

yardımcı olursanız arkadaşlar...

nonpasaran
19-03-2010, 00:53   |  #2  
nonpasaran avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
1,216 mesaj

bahsettiklerin normal problem etmene gerek yok
güncellemelerdende yapar bazen sisteminde bazı ayarları değiştirirsende bunu yapar
ikinci soruna gelince burada bataryalar hakkında diye bir bölüm var orayı oku ayrıca sonundaki bağlantıdan daha da fazla bilgi alabilirsin

gencfb48
19-03-2010, 03:31   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Alıntı: nonpasaran  
bahsettiklerin normal problem etmene gerek yok
güncellemelerdende yapar bazen sisteminde bazı ayarları değiştirirsende bunu yapar
ikinci soruna gelince burada bataryalar hakkında diye bir bölüm var orayı oku ayrıca sonundaki bağlantıdan daha da fazla bilgi

saolasın adamım...

Batuhan Karsan 26
31-03-2010, 21:09   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 62
2,471 mesaj

Ne diyorsun ya.Win 7'yi ilk yüklediğimde 30 dakikada restart attı 3 kez aynı yazılar çıktı,sonra ekran kartı sürücüsünü kurmak aklıma geldi sorun düzeldi