Bu klasördeki programları, oyunları -oyunların save dosyalarını- aynı şekilde yeni sistemde de kullanmanın bir yolu var mıdır, 32 bit'ten 64 bit'e geçtiğimde, yoksa her şeyi baştan mı kurmak gerekecek, sürücüler, güncellemeler vesaire?
windows.old programları
Oyun savelarını almak kolay ama Windows.old içinde eski belgeler klasörü bulunmuyor yanılmıyorsam. Sürücüleri baştan kurmanız şart. Evet her şeyi baştan kurun. Zaten bit değiştirmişiniz.
Peki C'de bir windows.old daha varsa, şu anki sistemi onun üzerine mi kaydedecek yoksa windows.old(2) gibi bir şey mi olacak?
Windows.old.old oluyor diye hatırlıyorum. Kurulum sırasında seçtiğiniz seçeneğe göre yapılıyor bu. Yeni Windows seçenerseniz eski Windows klasörünün sonuna old koyar ve bırakır (zaten old olan bir Windows varsa old.old oluyor galiba).
Şu da var imiş, 64 direk kuramıyorum üzerine, format atar gibi kurmak gerekiyormuş 64'e geçerken. Bu durumda old klasörü oluşmayacak galiba?
Bilgisayarı yeniden başlatarak format atmak demek istiyorsunuz galiba. Merak etmeyin o zaman da oluşur. Yeter ki diski biçimlendirmeyin. Size nasıl bir yükleme yapmak istiyorsunuz deyince alttaki seçenek olan yeni işletim sistemini seçin.
Evet aynen öyle demek istiyorum, oluşacak yani? Umarım bir sorun olmaz, çok teşekkürler yardımınız için.
Oluşmaz oluşmaz. İyi günler.
Bu arada 64 bit için ancak özel kurulum seçilebiliyor.
Bu durumda old klasörünün durumu ne olur, seçersem diski biçimlendirip biçimlendirmemenin önemi kalır mı?
Sorunuzu tam anlamadım ama diski biçimlendirirseniz her şey silinir. Sıfırdan sistem kurulur. Dolayısıyla old klasörü oluşmaz.
Bu klasördeki programları, oyunları -oyunların save dosyalarını- aynı şekilde yeni sistemde de kullanmanın bir yolu var mıdır, 32 bit'ten 64 bit'e geçtiğimde, yoksa her şeyi baştan mı kurmak gerekecek, sürücüler, güncellemeler vesaire?birinci olarak zaten bit değiştirdiğin için sürücü ve güncellemelerin gidicek..ikinci olarak oyun save dosyaların eğer kullanıcı klasöründe değilse ve yükseltme yapıyorsan sanırım kaybolmayacaktır fakat yeniden kurarsan sanırım onlarda gidicektir..