Arkadaşlar Toshıba Laptopum var windows7 yüklü ama xp ye cevirmek istiyorum ama daha işlemler başlamadan f12 f6 işlemlerindne sonra biraz yüklüyor sonra harddisk bölümüne gelmeden mavi ekran veriyo 2 xp cd ile denedim olmadı yüklemeye çalıştığım xp sp3 ama xp pro ilede denedim gene olmadı biosada giremiyorum biosda şifre var aldığım yere gittim bilmiyoruz dediler yani biosa girmeden nasıl yapabilirim.
Özellikler:
Toshıba L505-110x
İşlemci:İntel Core 2 duo CPU P7450 @2.13 Ghz 2.13 Ghz
Ekran Kartı:ATI Readon HD 4650
Ram:4gb
Windows Sürümü:Windows7 Ultimate 64 bit.
Bios :Pheonix
Windows7 Den Xp Ye
L505 serisinde 300 dolarlık ultimate windows mu kullanmışlar yaaf hayret..
Bulabilirsen 64 bit xp ile dene :
Bazı toshibalarda sistem konfigürasyonları biosa yazılmıştır. Bu konfigürasyonların dışına çıkıldığında firmanın uyarı yazısı gelir. Ancak biosa girebilmen lazım. Genellikle F2 yada delete tuşu ile.
Deniyorum kardeşim ama şifre istiyor malesef.Bu arada pc aldığımda Windows7 Home Premium vardı 32bit ben kedim ardaştan aldımda yükledim ultimateyi.
Ultimate i kurarken şifre istemedi ise xp kurarken de istememesi lazım. Demekki şifreyi siz koymuşsunuz.
Tüm işlemleri sıra ile detaylı anlatırsan arkadaşlar da yardımcı olabilirler
Kardeşim windows7 dede bios şifresi istiyor ama windows7 yüklüyor bn şunu anlamadm neden xp yüklerlen mavi ekran hatası veriyor
Komut çakışması yada uyuşması sorunu vardır.
Laptopun harddiskini çıkartıp xp yüklü başka bir masaüstü bilgisayara tak. windows altında formatla.
sonra yeniden yükle düzelmesi lazım..