slm arkadaşlar windows 7 bir süre sonra kendiliğinden donuyor yada internet explorere ve mozillaya girince donuyor yanıt vermiyor diye hata veriyor sonra pc tamamen donuyor resetlemek zorunda kalıyorum
sistemden desem pcde 4gb ram 3 telebayt harddisk 512 ekran karı ana kart asus p7 serisinormaldebi kaç güne kadar hiçbir sorun yoktu ama son bi kaç gündür sorun yaşıyorum
windows7 donuyor
güzelce bir güvenlik taraması yap.
tarama yaptım ama aynı devam ediyor eset nod 32 ve karspersky ile yaptım yinede aynı sorun var
Sorunun nedeni çok şey olabilir. Oynanmış Windows 7 kopyası, eski veya uyumsuz sürücüler, çakışan programlar, sabit disk yada bellekte oluşan arıza vs vs.
Tam sistem ve Windows'ta yüklü programları söyleyin. Sürücüleri güncelleyin.
Sorunun nedeni arkadaslarin dedigi olmasi muhtemel olsada 3 tb hard disk yazmissin dogruysa bazi anakartlar bunu dogru taniyamayip cökmeye sebebde olabiliyor
Sen önerileri yap herseye ragmen düzelme olmazsa bunuda unutma.
cafede kullandığım için 3 tb olması gerekiyor ama şimdiye kadar yapmadı hata raporlarıda kapalı ama yinede sorun devam ediyor
peki güncelleştirmelerden dolayı olabilirmi acaba
kaç gündür demişiniz eyer parçalardan kaynaklı sorun yok diye düşünüyorsanız bilgisayarınızı
eson sorunsuz çalıştığı zamana alın
Sistem Geri Yükle.
ama sistem geri yükleme noktası yok
Sorunun nedeni çok şey olabilir. Oynanmış Windows 7 kopyası, eski veya uyumsuz sürücüler, çakışan programlar, sabit disk yada bellekte oluşan arıza vs vs.Tam sistem ve Windows'ta yüklü programları söyleyin. Sürücüleri güncelleyin.
Sorunun nedeni çok şey olabilir bu üyeni dediği gibi.
PC-Servisi en iyi çözümdür. Biraz saçma gelebilir ama Sistem temizlik prog. dene. Örn: Wise Disk Cleaner, Advanced System Care.................vb
kardeş pcde ne kadar güncelleme ne kadar program varsa kaldırdım ama yine donuyor
birde benimd ediklerima baksana.MSCONFİG e gir ve hizmetler bölümüne bak.
bu bölümde alta tüm wimdows uygulamalırnı gizle yazar ona tıkla.
kaç program geride kalıyor. BU ALANDA DONANIMSAL OLANLAR DIŞINDAKİLERİ KAPATIP DENE.
BAşlangıç açılışları na regeditten bak run içinde \hidden li bir açılış programı yer alabilir.
disk birleştirmeyi yap disk temizlemesine sok
%temp% alanını temizle bu alan çok dolu olduğundada yavaşlama yapıyor.
Kaynak izlemesi yap ramde yer kaplayanlar varmı ne durumda donuyor onlarıda öğrnirsin.
Kaynak izlemek için Görev yöneticisi>>>performans>>>kaynak izle
Bilgisayar kilitlendiğine göre bence sorun büyük ihtimalle donanımsal. Büyük ihtimalle de işlemciden kaynaklanıyor. İşlemci fanını kontrol edin. Sağlamca oturmuş mu bir bakın. Tozlanmışsa çıkartıp iyice temizleyin. Ancak bunu yaparken biraz dikkatli olun.
kardeşim hem o telebayt deil terabayt onun gibi birşey aynısı ben xpdeyken gelmişti ama en iyisi format at veya attır ama windows 7 olsun veya windows 7 produckt key ini kaybettiğimde aynısı olmuştu ama bende her programda bunu yapıyordu bir bak windows orjinalmi diye