Windows7 niz kaç saniyede açılıyor?

-R8-
14-11-2010, 10:55   |  #1  
-R8- avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
446 mesaj

1. rar dosyasını indirin rardan çıkartın
2. restart-time.vbs yi çalıştırın böyle bir ekran görüntüsü gelcek:

3.herşeyi kapatıp ok tuşuna basın bilgisayar yeniden başlatılacak.açıldığında kaç saniyede açıldığını gösterecek.

indir

benim pc 63 saniyede açıldı.

alıntıdır.

Son Düzenleme: -R8- ~ 14 Kasım 2010 11:02
PC.Kopat
14-11-2010, 15:20   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
750 mesaj

Eğer sistemin profilindekiyse ve bilgisayar 63 saniyede açılıyorsa bir format at derim, o ne öyle?.. Benim sistemim seninkinin yarısı kadar ancayken açılması düğmeye bastıktan sonra 30-35 saniye ve rahatça kullanılabiliyor. E tabi işletim sistemim Windows değil zaten Windows hantal... Ama 63 saniye normal de değil. Format at açılma süresini hızlandır hem iyi bir temizlik olur.

mcafee23 ayrılmıştır
14-11-2010, 15:32   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

bu sistemin açılma zamanı değil,programı çalıştırman ile yeniden başlatılıp programın tekrar çalışması arasında geçen süre.
Ben bilgisayarı kapattım açarken aynı anda kronometre tuşuna da basıp zamanı ölçtüm 46:30
Bir de program bilgisayar açıkken yeniden başlatarak bildiği gibi ölçtü 69:00

Mesela oturumu kapatmanı engelleyecek bir program arka planda çalışıyorsa programın ölçtüğü açılma zamanı o kadar gecikiyor.
Zaten script'in ismi de "restart time"
Konu başlığın bilgisayarınız ne kadar sürede restart ediyor olmalıydı

Bence sen de kronometre ile manual olarak kontrol et

Son Düzenleme: mcafee23 ayrılmıştır ~ 14 Kasım 2010 15:37
PC.Kopat
14-11-2010, 16:20   |  #4  
Yıllanmış Üye
750 mesaj

Ben de nasıl 1 dakika sürüyor demiştim ama bilmiyorum 45-50 saniye de fazla gibi... 69-46,50=23,50 olsa bile benim laptop 5 saniyede kapanıyor. Windows'un kapanma süreleri hep uzun gelirdi bana hala da öyle.

black_flood
14-11-2010, 17:00   |  #5  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

o program tüm servislerin açılma sürelerinide beklediği için uçuk rakamlar çıkıyor bendede 175 sn gibi bir rakam yazıyor faka bu program süreyi hesaplamayı bitirene kadar internete girip mediaplayeri açıp birde online oyun başlatıyorum. bu program saçma bir yazılım gerçek açılma süresi bende 45 ila 33 sn arası değişiyor ve bu sürede gayet normal.

-R8-
14-11-2010, 17:47   |  #6  
-R8- avatarı
OP Yıllanmış Üye
446 mesaj
Alıntı: PC.Kopat  
Eğer sistemin profilindekiyse ve bilgisayar 63 saniyede açılıyorsa bir format at derim, o ne öyle?.. Benim sistemim seninkinin yarısı kadar ancayken açılması düğmeye bastıktan sonra 30-35 saniye ve rahatça kullanılabiliyor. E tabi işletim sistemim Windows değil zaten Windows hantal... Ama 63 saniye normal de değil. Format at açılma süresini hızlandır hem iyi bir temizlik olur.
formattan yeni çıktı zaten :D

SüRmenaJ KaOSs
14-11-2010, 22:04   |  #7  
Yıllanmış Üye
2,907 mesaj

benimki 25 saniye virüs girince 35e kadar geriliyor :D

TnDnmz
14-11-2010, 22:48   |  #8  
TnDnmz avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 20
2,235 mesaj

Benim eski pcde ben pc açıyorum mutfağa gidip kola koyuyorum tuvalete gidiyorum oturuyorum anca açılıyordu.:)
Şimdiki ise yaklaşık 20-30 sn sürüyordur.

PC.Kopat
14-11-2010, 23:10   |  #9  
Yıllanmış Üye
750 mesaj
Alıntı: -R8-  
formattan yeni çıktı zaten :
Aman :D
Bir dakika nedir ya? Windows 8 falan mı kurdun? Elindeki CD'nin hakiki Windows 7 olduğuna -oynanmamış olduğuna- emin misin? Değiştirilmiş işletim dizgesi kullanmayın.

Kapalı Hesap (153334)
15-11-2010, 08:40   |  #10  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj

yazık be one öyle 65 70 saniyeler.Bende ezik bilgisayar var birde xp var o bile bukadar geç açılmıyor.

mancınık
15-11-2010, 08:52   |  #11  
mancınık avatarı
Yıllanmış Üye
726 mesaj

ne yani hızlı açılınca sistem daha mı iyi oluyor benimkide 70 saniyede açılıyor çokta umurumda değil önceki sistemim performans acısından bunun yarısı kadardı  43 sanyede acılıyordu benim için bu hiç birşey ifade etmiyor

Kapalı Hesap (153334)
15-11-2010, 09:01   |  #12  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj

Buda telefonumun açılış süresi...AlkışOha! Böyle saçmalıklarla uğraşmayın.Donanım arttıkça süre uzar.Bioslar değişmedende kimse 20 nin altına inemez inerde hile hurda ile.(bu resim gibi resim gerçek sürede öyle ama.....)

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (184756) ~ 15 Kasım 2010 09:17
kurtyalniz
15-11-2010, 10:03   |  #13  
Yeni Üye
26 mesaj
 bilgisayar 63 SAniyede açılıyor diye format atılmaz.en ufak ve kıytırık sorunda bile format atmak acizlere yaraşır ayarı var gayarı var başlat çalıştıra msconfig yaz antivirüs varsa o hariç diğer bütün programlardaki tiki kaldır.eskisine göre daha hızlı açıldığını göreceksin !!

-R8-
15-11-2010, 10:10   |  #14  
-R8- avatarı
OP Yıllanmış Üye
446 mesaj
Alıntı: kurtyalniz  
 bilgisayar 63 SAniyede açılıyor diye format atılmaz.en ufak ve kıytırık sorunda bile format atmak acizlere yaraşır ayarı var gayarı var başlat çalıştıra msconfig yaz antivirüs varsa o hariç diğer bütün programlardaki tiki kaldır.eskisine göre daha hızlı açıldığını göreceksin !!
zaten öyle :D

PC.Kopat
15-11-2010, 10:28   |  #15  
Yıllanmış Üye
750 mesaj
Alıntı: kurtyalniz  
Yorumları yarım yamalak okuyup sonra bilgeç kesilme karşıma. Formattan sonra bu kadar uzun sürüyorsa belki CD değiştirilmiştir dedik ya, temiz ve hakiki bir CD ile format atsın. Hala aynıysa da donanımla alakalıdır derim Windows'a bir ayar çekmesini öneririm. Senin de tek bildiğin ayar da msconfig herhalde tek onu yazmışsın. Zaten formattan sonra orası neredeyse bombuştur. Yapılabilecek ayarlardan Bilgisayar'dan Gelişmiş Sistem Seçenekleri'ne girip Performans'a gelip de oradaki tikleri kaldırmak, gereksiz servisleri kaldırmak ki malesef Win7'de pek anlamı yok, sistem geri yüklemeyi kapatmak, dizin oluşturma hizmetini kapatmak, disk birleştirmesi yapmak (Windows'un en uyuz olduğum özelliklerinden biridir disk parçalanması) vardır. Ayrıca kurulum sonrası CCleaner ile bir temizlik de iyi gelir; sistem antivirüslerle kastırılmamalıdır, sınırlı bir hesapta bilinçli kullanım ve bedava bir antivirüs yeter.

serkanb
15-11-2010, 10:49   |  #16  
Yıllanmış Üye
136 mesaj

benimki 16 snyede acılıyor aldığımdan beri aynı tabi

PC.Kopat
15-11-2010, 11:12   |  #17  
Yıllanmış Üye
750 mesaj
Alıntı: serkanb  
benimki 16 snyede acılıyor aldığımdan beri aynı
Windows 7 ve BIOS ile imkansız. MacBook falan mı var sende? Ayrıca saydığımız süre açma düğmesine basıp bilgisayarın kullanılabilir duruma gelene kadarki süresi.

kurtyalniz
22-11-2010, 08:32   |  #18  
Yeni Üye
26 mesaj
Yorumları yarım yamalak okuyup sonra bilgeç kesilme karşıma. Formattan sonra bu kadar uzun sürüyorsa belki CD değiştirilmiştir dedik ya, temiz ve hakiki bir CD ile format atsın. Hala aynıysa da donanımla alakalıdır derim Windows'a bir ayar çekmesini öneririm. Senin de tek bildiğin ayar da msconfig herhalde tek onu yazmışsın. Zaten formattan sonra orası neredeyse bombuştur. Yapılabilecek ayarlardan Bilgisayar'dan Gelişmiş Sistem Seçenekleri'ne girip Performans'a gelip de oradaki tikleri kaldırmak, gereksiz servisleri kaldırmak ki malesef Win7'de pek anlamı yok, sistem geri yüklemeyi kapatmak, dizin oluşturma hizmetini kapatmak, disk birleştirmesi yapmak (Windows'un en uyuz olduğum özelliklerinden biridir disk parçalanması) vardır. Ayrıca kurulum sonrası CCleaner ile bir temizlik de iyi gelir; sistem antivirüslerle kastırılmamalıdır, sınırlı bir hesapta bilinçli kullanım ve bedava bir antivirüs yeter.
Yok hayır Bilge felan değiliim kesilmedim de en kısayoldan yapması gerekenı söyledım haa bilge olmam için senın gıbı 500 küsür mesajım olması gerekıyorsa olmaz olsun artisliğin gereği yok o zaman monitörune bı kronometre yapıştır 20 sn den fazla sürede açılıyorsa tak cd yi formatla derdin de kalmaz demii.o temizleme araçlarını da kullanmanızı tavsiye etmem çünkü bazen tozutup sistem dosyalarını da süpürebiliyor sonra açılışta bilmem ne dosyası eksık gıbı mesajlar alırsanız şaşmayın.bedava anti demişsin avast da bedava ne işe yarıyo acaba? antivirüsten başka her şeye yarıyor kendısı windos da hantal değil sana öyle gelıyordur.(vista harıç) ee şimdi nolacak :D vatandaş gelip burayı okuyacak dur bı de ben bakıyım dıyıp şu kıytırık programı kuracak bi bakacak 60 sanıyede açılıyo ver formatın gözüne diyecek milleti yalnış bilgilendırmeyın ayık olun !!!