Windows8.1 - an operating system does not found

proxymccasey
25-11-2013, 07:56   |  #1  
proxymccasey avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
105 mesaj

Merhaba.

Bilgisayarım sorunsuz çalışıyordu. Yeniden başlattıktan sonra an operating system does not found hatası aldım. Herhangi bir driver değişikliği de yapmamıştım bilgisayarın en son açık olduğu zaman. BIOS'tan allem ettim kallem ettim bir şekilde açtım geri bilgisayarı. Fakat yine restart atınca bu sefer ne ettiysem sonuç aynı. Secure boot kapalı, UEFI ve Legacy OS seçili, fast bios da kapalı. BIOS güncel, HDD'de de sıkıntı yok. Ama her başlangıçta hata aynı. 

Bir de kapattığım halde sürekli IPv4 realtek gbe ve IPv6 realtek gbe açılıyor ve boot priority kısmında kendisini en üste atıyor. Her başlangıçta hddyi seçiyorum değişen bir şey yok.

Biosu bir kaç kere fabrika ayarına alıp denedim değişen bir şey yok.

Çözüm önerileriniz??

proxymccasey
25-11-2013, 09:13   |  #2  
proxymccasey avatarı
OP Yıllanmış Üye
105 mesaj

windows 8.1 usb belleğe yazıp bootrec.exe \fixmbr da yaptım yine yemedi sonuç aynı.

proxymccasey
25-11-2013, 09:44   |  #3  
proxymccasey avatarı
OP Yıllanmış Üye
105 mesaj

kurtarma dvdsinden kastınız format dvdsiyle açıp restore demek mi ? onun dışında windows8 kurtarma dvdsi oluşturmuyor yanlış hatırlamıyorsam.

proxymccasey
25-11-2013, 09:47   |  #4  
proxymccasey avatarı
OP Yıllanmış Üye
105 mesaj

tamamdır çaktım köfteyi. deneyeyim bi bakayım.

proxymccasey
25-11-2013, 09:51   |  #5  
proxymccasey avatarı
OP Yıllanmış Üye
105 mesaj

seçtiğiniz harddisk şifrelenmiş diyor. biosa girdim hdd password frozen yazıyor. biosun kendine has şifresi var ama onunla alakalı değil sanırım ?

proxymccasey
25-11-2013, 10:09   |  #6  
proxymccasey avatarı
OP Yıllanmış Üye
105 mesaj

biozu zaten güncellemiştim. ayrıca cihaz daha 4 aylık hem garantisi devam ediyor hem de laptop pili bitmemiştir herade 4 ayda?. ayrıca araştırdım biraz bios piliyle hdd şifresi kalkmıyormuş.

şu da var windowsu açmayı başardım ama sonradan tekrar gitti bu sefer hiç gelmedi. bad sector olsa hiç açılmaz.

proxymccasey
25-11-2013, 10:28   |  #7  
proxymccasey avatarı
OP Yıllanmış Üye
105 mesaj

kurtarma dvdsi de yaramadı. hirens bootcd ile hddyi unlock edebilirsem eğer sorun kalkar heralde. teşekkürler.