phoenix- awardbios cmos setup utility başlıklı mavi ekran geliyor ne yapabilirim?
windowsu kuramıyorum!
bilgisayar acılırken napıosunda bu gelio? Delete tusuna basıosan klavyeden gelmesi normal.
ewet del tuşuna basıyorum bunun haricinde ekrana hiç bişey gelmiyor çünkü nasıl kurcam windowsu bilmiyorum!!
Merhaba
Bunun için BIOS ayarlarını yapmanız gerekiyor.Biraz karıştırırsanız Boot First..Second.. gibi ayarlar göreceksiniz.Bu ayarlarda 3 seçenek var.
-HDD
-Flopy
-Cd-Room
Burda 1. seçeneği CD-Room olarak değiştirip, F10 tuşuna basarak kaydetip çıkmanız gerekiyor.
Bir diğer yol ise bilgisayar açıldığında Windows Cd sini takın ve F8 e basın.Burada yine 3 seçenek çıkacaktır.Bu seçenekler aynen yukarıdaki gibidir.Burda da yine Cd-Room seçeneğini seçiceksiniz.Bunun sonrasında Windows kurulum ekranı gelecektir.Bu ekrandan Windows kurma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
Senin yaptıgın o Del tusu islemi sistemin Bios ayarlarına girmek. Gerisini nası yapıcagını merak ediosan, Sefa kardesimiz anlatmıs baslangıc asamalarını, ondan sorası zaten windows kurulumu Türkçe olarak yazıcaktır ekranlarda. yinede detaylı bilgi istersen bu forumda veya google'da "XP yüklemek", "XP format atmak" gibi kelimelerle arama yaparsan yüklemenin nasıl yapıldıgıyla ilgili detaylı bilgilere ulasırsın
Ek olarak buradan da yardım alabilirsiniz: