WindowsXP kullananlara öneriler

bmw70
05-08-2007, 04:34   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
31 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

Bazı arkadaşlar PC lerinin zamanla yavaşladığını ve bu konuda neler yapabileceklerini soruyorlar. Bende WindowsXP kullanıcısı olarak bu konuda bildiklerimi aktarmak istedim.

PC nizi zamanla yavaşlatanlar

* İnternete her girdiğimizde PC mize kaydolan ve periyodik temizlenmesi gereken cookie ler, temp dosyaları, internet geçmişi kaydını tutan history dosyaları, sitelere girdiğimiz parolalar vs.
* PC ye yüklediğimiz bir programı uninstall yaparken 3 şeye dikkat etmeli geride artık dosya, regedit ve msconfig kayıtları bırakılmamalı.
* Windows açılışıyla birlikte otomatik başlayan programların çokluğu PC nin açılış, çalışma ve kapanışında yavaşlamaya ve bazende donmalara sebeptir Internet Explorer, MSN Messenger, Antivirüs Prog, Printer, Fax, Ses Aygıtı, Download Yöneticileri, Program Update exe leri vs.
* "C sürücüsüne windows, office ve donanımla ilgili programları" , "D sürücüsüne ise Download Yöneticisi, Sıkıştırma Prg, Mp3 ve Video Player, Antivirüs Prg, müzik ve resim arşivleri, özel dosyalar vs. gibilerini yükle". Bu sayede sistem dosyalarının bulunduğu C sürücüsünü rahatlatır ve PC nin daha iyi çalışmasını sağlarsın.
* "Başlat/Çalıştır/Services.msc" dizinindeki, çalışan exe lerin ayarları yapılmalı. PC nizde çalışan programlara göre otomatik, manuel ve devre dışı pozisyonları belirlenmeli. Çünkü bazı exe lerin çalışması PC niz için gerekli olmayabilir. Veya manuel çalışması yeterli olabilir. Bu ayarlar PC nizi max performansla kullanmanızı sağlar.
* PC nizde 1 adet Antivirüs, 2 adette AntiSpyware programı bulundurmalısınız. Antivirüs programı otomatik, AntiSpyware programı manuel çalışır şekilde ayarlanırsa PC niz için yeterli güvenlik sağlanır. Bu programlara belli periyotlarda scan yaptırmalısınız. Ve PC nize yüklediğiniz her dosyayı anında taratmalısınız. Çünkü PC nize girebilecek zararlılar yavaşlamalara, donmalara, hatta sisteminizin çökmesine sebep olabilir. Bu programların etkili olabilmesi için güncellemeleri ihmal etmeyin.
* PC nizde belli aralıklarla scandisk ve defrag programlarını çalıştırın. Olumlu yönde etkisi olacaktır.
* Bilgisayar kasasının iç-dış temizliği ve fanların yağlanması belli periyotlarda yapılmalı. Aksi taktirde zaman içinde PC nizin çalışması olumsuz etkilenir.


Bu belirttiğim konularda daha çok yardım isteyen arkadaşlar bu mesaja yazarlarsa onlara yardımcı olmaya çalışırım. PC nizin bakımı, temizliği, korunması için programlarda önerebilirim.

  


matrax551
05-08-2007, 11:13   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
801 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

Bilgilerin için saol.Beğendim

viking20
05-08-2007, 11:31   |  #3  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

2.şık için Your Uninstaller i (veya Smarty Uninstaller i)öneririm.