Windwos 7'de MSN SORUNU ACİL YARDIM

SheenaS
17-02-2011, 17:34   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2011

Selam.


Yaklaşık 6 ay önce yeni bir kasa topladım ve 6 aydan beri MSN'e giremiyorum.
Olay şöyle bir önceki formatta, format atıp msn yüklememiştim,15 16 gün sonra bir arkadaşım artık ne kadar doğru bilemicem msn 8.1 64 bit yazıp indir dedi ve yaptığımda msn açıldı,daha sonra 8.1 ingilizce olduğundan silip 8.0 yapıp uyumlulugu Windows 2000 yaptım ve 1 ay kadar kullandım.
Bugün yeniden format attım , ve aynı msn aynı yolları izledim ancak genede açılmadı,benim düşüncem 15 16 gün sonra tekrar yüklediğimde büyük ihtimal güncelleştirmelerden dolayı olduğunu düşündüm windows updateye tıklayıp tum güncelleştirmeleri yükledim ancak halen olmuyor.
Ve msn halen açılmıyor hata kodu [ 81000306 ]
Öncelikle yaptıklarımı söyliyim ona göre yorum atın;
*Windows XP SP2-3 kurup denedim MSN açıldı olağan şekilde.


Hata Kodu 81000306 : Hizmetten veya Internet bağlantınızdan kaynaklanan bir sorun nedeniyle şu anda Messenger oturumunuzu açamıyoruz. Lütfen Internet'e bağlı olduğunuzdan emin olun.Durumu çözmenize yardımcı olması için aşağıdaki adımları deneyin:Internet'e bağlı olduğunuzdan emin olun. MSN Messenger'ın en son sürümünün yüklü olduğundan emin olun. İşletim sisteminiz için kullanılabilir olan en son güncelleştirmeleri yüklediğinizden emin olun. Microsoft® Windows® işletim sistemleri için, Microsoft® Windows® Update web sitesine gidin. Güvenlik duvarı kullanıyorsanız, MSN Messenger'a güvenlik duvarı üzerinden tam erişim izni verildiğinden emin olun. Daha fazla bilgi için güvenlik duvarı belgelerine bakın. MSN Messenger için Gelişmiş Bağlantı ayarlarını doğrulayın.Not : Bilgisayarınız bir kurumsal ağın parçasıysa, ağın MSN Messenger hizmetine erişmeye izin verdiğini doğrulamak için ağ yöneticinize başvurun. Çevirmeli bağlantı kullanıyorsanız, bağlantı zaman aşımına uğruyor olabilir. Daha sonra yeniden bağlanmayı deneyin.Alternatif çözüm önerisi: http://login.live.com/ adresinden hesabınızla giriş yaptıktan sonra şifrenizi (parolanızı) değiştirmeyi ve daha sonra Messenger oturumu açmayı deneyin.
*Bu şekildeki googlede yaptığım araştırmaların hepsini denedim.
*Msn 9 , 10 , 2011 essentials vesaire bildiğim tüm sürümleri denedim.
*wlmsetup-all.exe'i indirerek hiç bir eklentiyi silmeden kurdum.
*Dns'leri otomatık , ttnet'in verdiği dnsleri değişip denedim.

hiç birinden olumlu sonuç alamadım açıkcası,8.1 64 bit olayını yükleyip açılması bile beni şaşırttı..

Windows 7 Ultimate.
AMD Phenom(tm) IIx4 965 Processor 3.40 GHz
Kingston 8GB Ram
64 Bit işletim sistemi.
Zotac GTS250 1GB Ekran kartı
ve 2TB HDD'e sahip sistemim.

Vereceğiniz değerli yorumlar için şimdiden teşekkürler.