ARKADAŞLAR DÜN WİNDOWS 7 ULTİMATE 64 BİT İŞLETİM SİSTEMİ KURDUM BİLGİSAYARIMA BUNU YAPMAKTA Kİ AMACIM RAMİN TAMAMINI KULLANABİLMEK. FAKAT 4 GB LIK RAM IN 3 GB INI KULLANABİLİYORUM. BUNUN NEDİR ÇARESİ ? ANAKART ÜZERİNDEN GÖRÜNTÜ ALMIYORUM. EKRAN KARTIM 1GB NVİDEA 9800 GT . YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM. NEDENDİR BU ? 4 GB RAMIMI KULLANAMAYACAK MIYIM ?
WİNDWS7 64bit 4gb ramin 3 gbıtnı kullanabiliyorum
Yav zaten windows 7 64 bit 4gb ramin 3 gb tını kullanıyor.Size 32bit diyoruz siz anlamakta israr ediyorsunuz.Kim nederse desin 32bit 64bitten 2 kat daha az ram harcıyor.
sizi anladım ama pki 64bitlik işletim sisteminde 4gb ramini kullanabilmem için ne yapmam gerekir ?
onbord ekran kartım zaten devre dışı.ama yinede 3gb
bahsi geçen olayı açıklayayım. 32bit işletim sistemleri 3.25gb fiziksel adresleme yapabildiği için bu kadar ram kullanıyor. benim önerim 4gb ve altı pc lerde 32bit kullanılabilir. program ve oyunlarda daha az sorun yaşanır. 64bitin uyumluluğu kim ne derse desin %100 e ulaşmadı. öte yandan 64bit bir işletim sistemi 4 gb ve üzerinde kaç gb ram varsa kullanabilir. lakin onboard veya harici ekran kartları ram takviyesi kullandığı için 4gb ram varsa (onboard bir ekran kartında) 3.75 3.25 vb değerler gösterir. bu tip masaüstü pc lerde, bios da northbridge(kuzey köprüsü) ayarı bulunmaktadır(genelde). burda pay piçimi yapılabilir veya paylaşımı kapatabilirsiniz. ve siz paylaşımı kapatsanızda windows 7 de otomatik olarak gerektiğinde ekran kartına paylaşım yapacaktır. ve ram tam olarak 4gb olarak gözükecektir.
not: kuzey köprüsü onboard grafik birimi ve ekran kartını yöneten bir mikro işlemci diyebiliriz. genelde anakartın ortasında olur ve üzerinde aleminyum soğutucu olur...
biosn modeli " award modüler bıos v6.00pg"
menümde north bridge(kuzey köprüsü) ayarı adı altında bi bölüm bulamadım.. ana menu , standart coms , advenced ve ıntegrented peripherals , bölümlerinn resimlerini koydum yönlendirirseniz sevinirim .. tam olarak nerden ?