laptobumda win7 rtm 64bit yüklü ve işlemcim intel pentium dual core x2 t4200 laptobumda en iyi derecede sıkıştırma yapıyordum bir yandan da müzik dinleyerek internette geziniyordum pc bireden çok kasmaya başladı görev yöneticisinden baktığımda winrar cpunun %80 ini kullanıyordu hemen aynı şeyleri arkadaşımın win7 rtm 64bit yüklü işlemcisi core2 duo t6400 de denedim ve onda da aynı şey oluyordu sizce winrarın bu derece cpu kullanması normal mi?
winrar dosya sıkıştırma
ilk önce anakartının BIOS ayarlarına bak. ordan işlemcinin hızı arttırılmış olabilir. bu da aşırı ısınmaya yol açar ve cpu fazla kullanıldığında PC donar kapanır yada reset atar.önce BIOS a girip CPU dereceni kontrol et , 60 derenin üstünde olmasın (bilgisayarı ilk açtığında ama) BIOS ayarlarını yapmayı bilmiyorsan BIOS a reset at. Bunu nasıl yapabilirsin: PC’nin içini aç ve BIOS pilini çıkarıp tak. Sorunun tekrar düzelmezse CPU fanını sök biyerlerden CPU macunu (fan ile CPU arasına sürülen beyaz renkli bir macun ısı iletimini sağlıyor ama tam adını bende bilmiyorum) bul ve üzerine sürüp tekrar kapat. Biraz uzun işlemler ama doğru sonuca ulaşırsın büyük ihtimal....
şu program işinize yarayabilir..
Windows XP için tasarlanmış küçük bir işlemci hızlandırmak için programdır. İşlemciye hiçbir zararı yoktur. Dosya taşırken çalıştırdım Farkı hemen belli Oldu. Herkese işlem yaparken tawsiye ederim
http://rapidshare.com/files/1329 ... 05_c__305_.rar.html
rar şifresi: 2de1.net
boyut: 172kb
alıntıdır...
ilk önce anakartının BIOS ayarlarına bak. ordan işlemcinin hızı arttırılmış olabilir. bu da aşırı ısınmaya yol açar ve cpu fazla kullanıldığında PC donar kapanır yada reset atar.önce BIOS a girip CPU dereceni kontrol et , 60 derenin üstünde olmasın (bilgisayarı ilk açtığında ama) BIOS ayarlarını yapmayı bilmiyorsan BIOS a reset at. Bunu nasıl yapabilirsin: PC’nin içini aç ve BIOS pilini çıkarıp tak. Sorunun tekrar düzelmezse CPU fanını sök biyerlerden CPU macunu (fan ile CPU arasına sürülen beyaz renkli bir macun ısı iletimini sağlıyor ama tam adını bende bilmiyorum) bul ve üzerine sürüp tekrar kapat. Biraz uzun işlemler ama doğru sonuca ulaşırsın büyük ihtimal....bu program nasıl kullanılıyo programda menü namına hiç bi şey yok..<
şu program işinize yarayabilir..
Windows XP için tasarlanmış küçük bir işlemci hızlandırmak için programdır. İşlemciye hiçbir zararı yoktur. Dosya taşırken çalıştırdım Farkı hemen belli Oldu. Herkese işlem yaparken tawsiye ederim
rar şifresi: 2de1.net
boyut: 172kb
alıntıdır...
bu program nasıl kullanılıyo programda menü namına hiç bi şey yok..<
malesef benimde bir bilgim yok..bir siteden alıntı yaptım oraya da yazdım...
nasıl kullanıldığını google den programın ismini aratarak bulabilirsin...sanırım dosya taşırken falan yani tam olarak cpu da sıcaklık artınca bu programı çalıştırırsan işe yarar gibi bişeydi..biraz önceki cümlem saçma oldu da onun gibi bişey di :)
ya bilmem de beyler kis tarama yaparken tavan yapı
bilgisayarında virüs olma ihtimali de var..
https://www.chip.com.tr/blog/pire ... EMiZLENiR_1361.html