Merhaba değerli arkadaşlarım.Uzun zamandır anlam veremediğim bır konuyu sizinle paylaşmak istedim.Umarım hızlı bir şekilde cevaplandırırsınız.Kullanmakta olduğumuz winrar programımız var.Ancak içinden 5 mb lık bir dosya bile çıkarmaya kalksak bilgisayar donuyor ve reset atmak zorunda kalıyoruz.Hiçbrşey çalışmıyor.Format attık ve winrar yazılımını değiştirdik yine değişen bişe olmadı.Çözüm önerilerinizi acele bir şekilde bekliyorum.SAYGILAR.(işletim sistemın vista home premıum)
Winrar Windows sorunu
sistem özelliklerini de yazarsan..
sisteminde virüs olabilir.eset smart 4.0 öneririm.
indirdiğin winrar programı hatalı olabilir.
bu adresten uygun sürümü indirip denemeni öneririm.
birde sıkıştırmak istediğin dosyada sorun olabilir.
mevcut winrarı kaldır temizlik yap ccleaner olabilir. kaytı defternide temizle.
ondan sonra kuruluma geç.
kolay gelsin.
Winzip veya Winace gibi başka bir sıkıştırma programını deneyebilirsiniz...
bunun bir çok sebebi olabilir. makinanızda zararlı olabilir, winrar bozulmuş olabilir ve açmaya çalıştığınız rar dosya büyük olduğu için hafızayı zorluyor olabilir. ayrıca çözmeye çalıştığınız dosyada CRC hatası olabilir (yani indirme veya atma sırasında sağlıklı atılamamış).
öncelikle makinanızı zararlılara karşı bir taaramadan geçiriniz. daha sonra www.rarlab.com adresinden Türkçe winrar sürümü (3.8 yenisi 3.9 ama TR henüz yok) indirip kurunuz.
Sürükle-Bırak yöntemiyle değil, "Extract" tuşuyla çıkarmayı da deneyin. Bazen sorun çıkarabiliyor.
dizine çıkart bölümüne girdikten sonra sol alt köşede bozuk dosyaları koru kucucuğunu işaretle. winrarı kaldırıp son sürümünü de yüklemeyi dene bilgisayarında virüs de olabilir kis 2009 ile tarama yaptır.bu saydıklarımı dene.kis 2009 1 aylık deneme sürümü veriyor memnun kalmazsan kaldırırsın http://www.kaspersky.com/kis_latest_versions?downlink=206910327 bu linkten indirebilirsin.