hocam yeni sistem topluyorum da 4gb ram takıcam dolayısıyla wınxp 64 bıt yuklmeyi dusunuyorum oyunlarda we programlarda belirgin performans artısı olurmu yoksa 32 bıt xp ye dewam mı
işletim sistemi
intel c2d E8400
gigabyte x48 dq6
atı hd 3850
ocz 2*2gb 800mhz ddr2 ram kıt
seagate 250 gb sata 2 ncq 16 mb
15' philips monıtor crt
lg dvd writre 20x
wınxp 64 bıt
Tabikide bir performans artığı olur oyunları bilmiorum ama programlarda we sistem de bir rahatlama olur bence yükle derim.
Windows xp 64 bit kurarsanız bir uygulama 32 gb'a kadar, windows xp ise 512 gb'a kadar adresleme yapabilir. Ancak soulmy nickli üyenin de dediği gibi bir çok uygulama 64 bit değildir. 64 bit windows xp kullanmak yerine uygulama başına 2 gb, işletim sisteminin ise 4 gb'a kadar adresleme yapabildiği 32 bit'lik bir windows xp'de kalmanızı tavsiye ederim.
İşlemcin çift çekirdek. Eğer iki çekirdekten de yararlanmak istiyorsan 64 bit geçmelisin. 4gb ram takacam diyosun. 32 bit işletim sistemleri o kadarını adresleyemez. Bu yüzden 64 bite geçmelisin. Bir de anakartının bu kadar rami destekleyip desteklemediğine anakartının kitapçığından bakmalısın. Yazılımlar da artık genel olarak 64 e doğru kayıyor. Ama bazı yazılımların veya driverlar sorun oluşturabilir. Anakartın özelliklerine iyice bak.
bende 4 Çekirdek + 4 Gb ram + ati 3850 den var winxp 32 kurulu 1 gb rammim kayıp bende winxp64 kurdum şuanda oldukça rahatım driverlarla ilgili problemde yaşamadım ancak programlarda sıkıntım oluyor ama 32 bitle çalışan bişiyi 64 bitte çalıştırmak için gerekli dökümanlar mevcut zaten ama 64 kur derim. makina oldukça fark etti.