meraba benim bir windows cd im var fakat bootable değil oyüzden bilgisayarımın c sini tamamen format atıp yükleyemiyorum çünkü windows cd sini windows ortamında taktığımda cd nin içeriğini c ye yüklüyor ve sil dediğimde burda yüklemek için gerekli bilgiler var diyor ne yapabilirim?
winxp cd
Sağlam bir cd bulup kurulumu windows ortamında başlatmadan yapabilirsin.
biliyorum da işte şu an yok elimde bende başka bi partition a kurdum öle idare ediyorum c yi formaytlamamın başka yolu yok mu windows bileşenlerini d ye falan yükletebilsem
anladım kadarıyla cdyi yazdırırken boot ımagesini almamışsınız.k. windowsta iken cd yi tak ve bir klasöre içindekilerin hepsini kopyala. klasör seceneklerinde tüm gizli dosyaları gösder de cd icinde IMAGE1.bin die bir şey olamsı lazım
sonra Nero Burning ROM'u açıp ve sol kısımdan "CD-ROM(Boot)" seçeneğini seçip Arından sağ kısımda bulunan "Boot" sekmesi altındaki "Image File" için "Browse" diyerek az önce cd yi kopyaladığın yerdeiki ımage1.bin adlı önyükleme imajını seçin.
Alt kısımdan "Enable expert settings" kutucuğunu da işaretledikten sonra "Kind of emulation"a "No Emulation", "Number of loaded sectors"e ise "4" değerini verin.
Daha sonra "ISO" sekmesine geçin ve buradaki "File name length (ISO)" ayarını "Max. Of 31 chars (Level 2)" olarak değiştirin. "Label" sekmesinde ise "Disc name" olarak "WXPVOL_EN" etiketini girin. Şimdi "New" butonuna tıklayarak ez önce oluşturduğumuz dosyaları yazma işlemine ekleyin.
Dosyaları ekledikten sonra diskinizi 24x gibi ota veya daha alt bir hızda yaz.birde böle dene bu şekilde cd den başlayabilirsin.
bootable XP cdsi yoksa C'yi Formatlayarak XP kuramazsınız Çünkü bilgisayarınızdan kurulumunu başlattığınız 'KUR' Kurulum dosyalarını ilk bölüm olan C'ye yükleyecektir. Bootable XP CD'si yapma konularına bakın ya da Bootable XP CD'si edinin
nlite diye bir programdan da yararlanabilirsin üstelik xp cd ne driver da entegre edebilirsin forumu dolaşırsan mevcut bilgileri bulabilirsin