winxp sesler yok oldu

burila
26-06-2007, 02:51   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

Arkadaşlar winxp açılırken,kapanırken ve internet sayfalarındaki video ve sesler çıkmıyor.ses driverinin son versiyonunu yükledim ac97 yinede düzelmedi.Ama bilgisayarımda kayıtlı ses video dosyalarını çalıştırdığım zaman çalışıyor çok garip bir durum oluştu.
Bide sağ alt köşedeki ses simgesi gitti denetim masasından işaretliyorum yinede görünmüyor.
Acil yardımlarınızı bekliyorum.
bu sorun çoktandır var sount effect diye bişey var sesleri oradan kısıp açıyorum sistem geri yüklemiyor yüklüyorda belli yere kadar 3 1 ay öncesine kadar gidebiliyor codec yükledim format atmayı bilmiyom bilsemde bilgisayarı alırken bana xp cd si vermediler kafayı yicem bir yardım edin lütfen anlayan arkadaşlar

Son Düzenleme: burila ~ 26 Haziran 2007 02:59
Osgn
26-06-2007, 11:06   |  #2  
Yıllanmış Üye
349 mesaj

format atmadan önce Xp (pro ya da Home edition hangisi kurulu ise) cd si edin ve onarma işlemini dene. Xp onarma işlemi tüm sistem dosyalarını yenileyecektir. Eğer işe yaramazsa format atmayı denemelisin.
Xp orjinal mi? yani kasanın üzerinde etiket var mı? Eğer varsa Xp'ni kopya CD den yükleyip Etiketin üzerindeki seri kodu girebilirsin..

hamza123
26-06-2007, 11:27   |  #3  
Yıllanmış Üye
991 mesaj

oda olmazsa saound pack diye bir program var onu kur

burila
26-06-2007, 23:19   |  #4  
OP Taze Üye
4 mesaj

ilginiz için teşekürler bence format attırmazssam olmuyacak inşallah o zaman olur ses kartına bişey olmamıştır

BOOMFUNKMCS
26-06-2007, 23:55   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
3,373 mesaj

windows optimizer programlar,windows un hızlı açılıp kapanabilmesi için bazı özellikleri kısıtlıyor.açılış/kapanış seslerinin olmaması gibi mesela.eğer bu seslerin sisteminden silinip silinmediğinden emin olmak istiyorsan bilgisayarım/sistem yüklü hdd bölümü/windows/media kalsörünün içine bak.bu tür yazılımlar kullanıyorsan doğaldır.

diğer yaptığın ayarlamalara gelince.yaptığın ayarlar kayıt defterine kaydedilmiyor demektir.kayıt edilmesini engelleyen yazılımlar kullanıyormusun.örneğin Ad-Aware programının Ad watch özelliğinin açık oluşu.

anlayacağın sistemde yüklü olan optimizer programları,antivirüs/spy programlarını geçici süre kapat.daha sonra yarlarını ver.

burila
27-06-2007, 01:40   |  #6  
OP Taze Üye
4 mesaj

c dikine giriyorum windows klasörüne oradan media dosyasının içinde var hepsi hatta denetim masasından ses ayrlarındada çıkıyor hani dinlemek için bastığımız buton varya o buton silik bir şekilde çıkıyor basıp dinleyemiyorum  ama ad awarese diye bir program kullanıyorum kullanıyorum lakin o ben istediğimde çalıştırıyorum taratıyorum  hemen bir deniyeceğim şimdi tavsiye ve ilgin için çok tşkr ederim

pekacarbay
06-07-2007, 21:45   |  #7  
Taze Üye
2 mesaj

internetten video sesi duyamıyorsanız
Arkadaşlar ufak bir regedit ayarı ile problem çözülüyor.
Alttaki adımları takip edin:

1-BAŞLAT'tan çalıştır'ı tıklayın ve regedit yazarak kayıt defteri düzenleyicisine girin.
2-Sol taraftaki menüyü kullanarak;
Bilgisayarım\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Drivers32 'a kadar ilerleyin.
3-Sağ taraftaki pencerede boş bi yere tıklayarak YENİ ardından DİZE DEĞERİ ni tıklayarak satır ekleyin. Satırın ismini wavemapper olarak değiştirip ENTER'a basın. Böylece Adı wavemapper, Türü REG_SZ olan bir satır eklemiş oldunuz. wavemapper ismine çift tıklayın, size değer verisi girmenizi isteyen bir pencere açılacak. Buraya msacm32.drv yazın ve Tamam'ı tıklayın. Eklemiş olduğunuz satırın son hali şöyle olacak:

wavemapper REG_SZ msacm32.drv

4-Kayıt defteri düzenleyicisini kapatın.
5-Bilgisayarınızı yeniden başlatmanıza gerek olmadığı için arkanıza yaslanın ve videoların keyfini çıkarın.
Kolay gelsin...

burila
06-07-2007, 23:35   |  #8  
OP Taze Üye
4 mesaj

bu dediklerinizin aynnısını başka bir arekadaş önermişti yaptım ama çare olmadı yinede çok teşekür ederim ilgin için

bmw70
24-07-2007, 00:36   |  #9  
Yeni Üye
31 mesaj

Denetim Masasından "Ses Efekti ve Ses Aygıtları Özellikleri" ne gir. Oradan "Ses" kısmına gir. "Ses Çalarken" kısmında varsayılan aygıt kısmında "Modem #0 Hattı Yürütme" seçiliyse onu değiştir. Varsayılan Aygıtını seç. Sorunun buysa düzelir.