Mavi ekran sonrası PCyi resetlediğimde ntfs.sys dosyası zarar görmüş manasında bir hata mesajı aldım, tekrar açılışta windows çekirdek dosyaları bulamıyor mesajı verdi, winXP CD ile açmayı denedim, kur başlatılıyordan sonra takıldı kaldı, kasa üzerinden resetledim, birçok denememe rağmen şimdi sadece işlemci ve ekran kartı fanları çalışıyor ve bilgisayar açılmıyor, Bios Post a geçemiyor, ramları çıkartıp deniyorum ses ile hata mesajı vermiyor, en düşük donanımla açmayı deniyorum, olmuyor, biosu resetledim sonuç aynı, Değişik Güç kaynağı ile denedim sonuç değişmiyor. Ekran dahi açılmıyor.
Daha garibi, aynı elektrik prizine bağlı ve fakat yaklaşık 5 aydır kullanılmayan diğer PC kendi kendine açılmaya başladı, açılıyor ve bir süre sonra shut down edilmişcesine kendini kapatıyor yani windows ayarlarını yükleyerek kapatıyor :), elektrik kablosunu çekip takıyorum, bazen 5 dakika bazen de 10 dakika sonra açılıyor ve yine random bir süre sonunda kendini kapatıyor..
kulağa çok garip gelmekle birlikte böyle bir sorun yaşıyorum. Voltaj oynamasından dolayı PSU lar bozulmuş desem ilk önce windows hatası vermezdi diye düşünüyorum, yani windows hatası ile başlayan sorun yaklaşık 5 dakikada bir donanım hatasına dönüştü. Fikirlerinizi bekliyorum. yoksa bir rahip veya hoca çağırıp şeytan çıkartma mı denesem bilemiyorum...
WinXP sorunu Donanım sorununa dönüştü Bios açmıyor
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj