Wireles Usb Aparatı Kablosuz Modem Yapmak

eraslamaratu
05-05-2007, 14:22   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Arkadaslar wireles usb aparatı isterseniz kablosuz modem yapabilirsiniz ben evde
bir masaustu birde laptop kullanıyordum ve masaustune ağ kablosu ile internete giriyordum airties wus 200 kablosuz modem yaparak simdi laptoplada internete giriyom kablosuz nasıl yapdınız derseniz;

1-Paylasım verin aparat'ın bağlı olduğu bilgisayarın ' lan' bağlantısına

2-Aparatın bağlı oldugu bilgisayarın kablosuz ağ turunu bilgisayarlar arası ağlar yapın

3-Aparatın baglı oldugu bilgisayara yeni bir kablosuz ağ kurun (sifresiz)

4-Aparatın ip kısmına mevcut modemin ip numaralarını girin

5-Aparatın takılı oldugu baglantıyı saglayacak olan
bilgisayara baglanacak bilgisayarın kablosuz ağlar kısmına bilgisayar arası ağ sekline getirin ve kablosuz ağ arattırın.boylelikle usb wireles aparatı kablosuz madem yapa bilirsiniz.(YAPMAK İSTEYEN VARSA YARDIMCI OLURUM)Beğendim  Beğendim

Son Düzenleme: eraslamaratu ~ 13 Mayıs 2007 16:04
evilvolkan
06-05-2007, 19:25   |  #2  
Taze Üye
1 mesaj

kankam helal olsun çok harika bir iş çıkarmışsın airties müşteri hizmetlerine sordum airties wus 200 un kablosuz modem özelliği olmadığını söylediler büyüksün senin sayende benimde bir kablosuz modem oldu

Recep Baltaş
13-05-2007, 17:40   |  #3  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Bu yeni bir olay değil.Bu sistem resmi bir tabana bile sahip. Adı da AD-HOC yani PC'den PC'ye bağlantı.

alpemren
14-05-2007, 09:37   |  #4  
Taze Üye
7 mesaj

bu özellik GEZZ Wireless Usb Ethernet in de de var. Bende evde bu şekilde kullanıyorum. kablolu modemim de bu sayede kablosuz oldu.ilerde kablosuz alırsam da masaüstü bilgisayarım da kablosuz olacak, yani alsanız da zarar etmeyeceksiniz. Airties ta bu özellik olduğunu bilmiyordum.Sadece bu Gezz ve Airties ta mı var bu özellik? bilgisi olan var mı? Gezz i aldığımda da bilmiyordum farkında olmadan aldım hem ucuz hemde ithalatçı firmanın da ilk modem getirenlerden olduğunu bildiğim için benim için avantaj oldu...

unlimited
15-05-2007, 11:17   |  #5  
Taze Üye
2 mesaj

aynı sekilde bi proje düsündük ama nasıl yapılacagı konusunda basarısız kaldık

proje : kablosuzdan internet baglantısı alıp kablosuz dan paylastırmak

amaç: cam kenarından arkadasları kurtarmak

olay : cam kenarına bilgisayarı yaklastırdıgımızda ii ceken ancak bir metre iceri girdigimizde hic cekmeyen bir baglantı söz konusu

çözüm : usb baglantılı extra bir wireless adaptor aldık
bu cihazı uzatma kablosu ile camdan dısarı salladık mı cok da guzel cekiyo.(dap da max 120 basıyo).
en azından baglantıyı bir bilgisayarada olsa iceri aldık nihayet.
simdi bilgisayarın kendi wireless kartını kullanarak kurdugumuz bir bilgisayarlar arası ag ile internet baglantısı olan bilgisayardan diger laptoplara baglantıyı ulastırmak kaldı...
sorun : ag baglantıları hakkında pek de uzman degiliz...
bu işi halledemedik yani

yardım edebilirseniz simdiden tesekkürler

alpemren
16-05-2007, 10:23   |  #6  
Taze Üye
7 mesaj

PEKİ DİĞER LAPTOPLAR AYNI BİNA DA MI YOKSA AYNI DAİRE İÇİN Mİ KULLANCAKSINIZ

unlimited
16-05-2007, 14:33   |  #7  
Taze Üye
2 mesaj

Diger laptoplarda aynı odada ya da yakın odada kendi kurdugumuz bilgisayarlar arası aga baglanmada sorun cıkmıyor yani