Nete bağlanırken arcatel'in kablolu modemine bağlı smartnet diye bir access point kullanıyorum..
Bir süredir kablosuz bağlantımda kopmalar, bağlanırken zorluklar yaşıyodum, bunun nedeninin access point olduğunu düşünüyorum ama emin değilim. Ancak yakın zamanlardan itibaren bağlantıda komple kopmalar yaşıyorum, olay anını tam tarif etmem gerekirse;
birden internet bağlantısı kopuyor ancak bağlantı hala varmış gibi gözüküyor, normalde bağlantının koptuğu gösterdiği zamanlar sağ tıklayıp onar dediğimde tekrar bağlanabiliyordum ancak bu sefer sağ tıklanmıyor, tıklayınca herhangi bir tepki vermiyor. Kimi zaman ise (genelde pc'nin başından kısa bir süre ayrıldığımda yapıyor bunu) wireless'ı komple devredışı bırakıyor (hani şu ağ bağlantılarımda olan) tekrar aktif de edilmiyor!
tek çözüm olarak windows'u yeniden başlatıyorum.. Herşey normale dönüyor.. Ama belirsiz bir süre sonra yeniden aynı olay..
Tam emin değilim ama windows live messenger'dan biraz şüpheleniyorum.. Belki ona bulaşmış bi virüs olabilir, bilmiorum.. Çünkü bi ara sık sık kilitlenme yaşıyodu, hemen kendisine geliyodu ama nedenini anlamamıştım.. Artık kilitlenmiyor ancak nedenini halen bulamadım..
Virüs trojan vs olabilir belki, ancak Nod ve Spybot'un düzenli güncellemeleri ile taramalar yapıyorum sonuç alamıyorum.. Yine de bunların bulamama ihtimalleri de var tabi..
Ara ara windows'un güncellemelerini yamalarını vs yüklüyorum, şu an herşeyi yüklü..
Nette benzer konular arattım ya bi sonuç alamadım ya da çok çok çok çeşitli nedenler olabilceğini buldum..
Sistem özelliklerim imzamda mevcut.. Bilgisi olan bir arkadaş yardım ederse çok çok sevinirim..