Wireless Şifrelemede Özel Karakter Kullanma

pasur
09-04-2010, 20:53   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
115 mesaj

merhaba arkadaşlar , işyerimde kablosuz modem kullanıyorum ve şifresi pek güvenli olmadığını kırıldıktan sonra farkettim özel karakter (öÄ>?M8)0>Sd>6:6Pö]j@E$kEQ) kullanıp engellemek istiyorum WPA mı WPA2 mi yoksa WPA/WPA2 ortak modunda özel karakter kullanılıyor ve ayrıca arkadaşlar örneğin WPA2 kullanıldığında hem yerel ağ üzerinde hem de internet hızında bir yavaşlama ihtimali olabilir mi?

değerli paylaşımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Son Düzenleme: pasur ~ 09 Nisan 2010 21:20
ECHELON_
09-04-2010, 21:20   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,644 mesaj

wpa2 en güvenlisidir wpa2 ve mac filtresinide aktif ederseniz artık kırılması daha zor hale gelecektir, ama kırılmaz diye bişey yok değişen tek şey süredir wep  iş ortamı gibi bir çok pcnin bağlı olduğu, tonla paketin havada uçuştuduğu bir ortamda en kolay kırılandır, wpa da rahatlıkla kırılır wpa2 şimdilik en güvenli olandır

Son Düzenleme: ECHELON_ ~ 09 Nisan 2010 22:16
zxsel
09-04-2010, 21:28   |  #3  
zxsel avatarı
Yıllanmış Üye
903 mesaj

wap2 kıyı kım kırmıs  ? ben duymadım çin li ler harıcınde duymadım

tr de kıran gormedım duymadım

wpa2 tercıhımdır ancak yavaslama olabılır ama genelde yavaslamay surda gordum bende gormedım wpa2 nedenı ıle yavaslama...

fıltre leme var hanı modem arayuzlerde o fıltreler acıkken  net yavaslıyor o yuzden ben kapatıyorum

ozel karaktere gerek yok

modeme arayuze farklı sıfre  yayın sıfresını farklı sıfre koyarsan ayrıca soyle

bır 3DenEMe5KZxQ BoYLe   gıbı hem harf kucuk buyuk harf  rakam kullanırsan  bunu kıramzalar

web sıfreleleme  ıcın duydum kırma yontemı sanmıyorum bunu kırılacagını

vede modem update et fırewalı    sıfreyı kımseye vermedın surece kırma ısıne guluyorum suanlık

acaba hacker caddesındemı oturuyorsun bu kadar korkuyorsunuz:=)))))))

Son Düzenleme: zxsel ~ 09 Nisan 2010 21:29
ECHELON_
09-04-2010, 22:03   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,644 mesaj

aslında biraz noktalama işareti hatasından kaynaklınıyor bu wpa2 yi değil wpa nın kırılabildiğini anlatmaya çalışmıştım tarayıcıda aynı anda tonla sayfayla uğraşınca malum hızlı olmakta gerekiyor bazen böyle hatalar olabiliyor

pasur
09-04-2010, 22:06   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
115 mesaj
Alıntı: zxsel  
wap2 kıyı kım kırmıs  ? ben duymadım çin li ler harıcınde duymadım

tr de kıran gormedım duymadım

wpa2 tercıhımdır ancak yavaslama olabılır ama genelde yavaslamay surda gordum bende gormedım wpa2 nedenı ıle yavaslama...

fıltre leme var hanı modem arayuzlerde o fıltreler acıkken  net yavaslıyor o yuzden ben kapatıyorum

ozel karaktere gerek yok

modeme arayuze farklı sıfre  yayın sıfresını farklı sıfre koyarsan ayrıca soyle

bır 3DenEMe5KZxQ BoYLe   gıbı hem harf kucuk buyuk harf  rakam kullanırsan  bunu kıramzalar

web sıfreleleme  ıcın duydum kırma yontemı sanmıyorum bunu kırılacagını

vede modem update et fırewalı    sıfreyı kımseye vermedın surece kırma ısıne guluyorum suanlık

acaba hacker caddesındemı oturuyorsun bu kadar korkuyorsunuz:=)))))))

ilgine teşekkürler korkuğum ondan değil güveniyordum şifrelememe birkaç ş...siz tarafından kırıldığını görünce sinirim tepeme çıktı sebep bu bir de dediğim gibi işyeri hız benim için önemli bu tür sülükler bedava yakaladılar mı pc 24 saat açık bırakıp ha bire sömürürler neti...

zxsel
09-04-2010, 22:49   |  #6  
zxsel avatarı
Yıllanmış Üye
903 mesaj

ızın verılen bır ıp adresı lıstesı yap mac fıltresı ac  ızın verdıgın ıp dısında kımse gıremze ayrıca

ECHELON_
09-04-2010, 22:57   |  #7  
Yıllanmış Üye
1,644 mesaj
Alıntı: zxsel  
ızın verılen bır ıp adresı lıstesı yap mac fıltresı ac  ızın verdıgın ıp dısında kımse gıremze ayrı
bu ıp servis sağlayıcının bize kiraladığı ıp değil sanırım, modemde ıp filtresi oluştururken filtreye ekleyeceğimiz ıp, "ipconfig -all"  komutuyla çıkan döngülerden hangisi acaba

clickonline
10-04-2010, 01:22   |  #8  
clickonline avatarı
Yıllanmış Üye
459 mesaj

O kadar çok karakter koymana gerek yok 3 tane bile koyman kırılmasını aylarca süren cabaya dönüştürür.

alpk
10-04-2010, 14:53   |  #9  
Yıllanmış Üye
240 mesaj

DHCP sunucusunu kapatıp bilgisayarınıza elle IP adresi verirsenin çok daha güvenli olur

pasur
11-04-2010, 14:03   |  #10  
OP Yıllanmış Üye
115 mesaj

paylaşımda bulunan arkadaşlara teşekkürler...

ECHELON_
11-04-2010, 16:05   |  #11  
Yıllanmış Üye
1,644 mesaj
Alıntı: alpk  
DHCP sunucusunu kapatıp bilgisayarınıza elle IP adresi verirsenin çok daha güvenli
alpk dhcp sunucusunu modem üzerinden mi kapatıyoruz ve kapatınca netsetman ile ıp atadığımızada servis sağlayıcı bizi engellemiyor mu çünkü nette ıp mizi servis sağlayıcı veriyor bildiğim kadarıyla

alpk
13-04-2010, 18:17   |  #12  
Yıllanmış Üye
240 mesaj
Alıntı: ECHELON_  
alpk dhcp sunucusunu modem üzerinden mi kapatıyoruz ve kapatınca netsetman ile ıp atadığımızada servis sağlayıcı bizi engellemiyor mu çünkü nette ıp mizi servis sağlayıcı veriyor bildiğim kadarı
evet modem üzerinden kapatıyorsunuz ve internetteki ip adresiniz değil modem ile bilgisayar arasındaki bağlantıyla ilgili bir durum 192.168.1.20 örneğin bunu TCP/IPv4 ayarlarından yapmalısınız eğer modeminizde kablosuz varsa bunu yapın yoksa gerek yok