Merhaba,
Türkiyeden aldığım dizüstü bilgisayarıyla Türkiyedeki bir çok kablosuz ağa sorunsuz giriş yapabiliyordum. Ancak şu anda Almanyadayım ve bulunduğum evde kablosuz internete bağlanamıyorum. Evdeki sistem alışılmışın biraz dışında. Telefon hattına tek portlu, kablolu bir modem bağlı, ve bu kablodan başka bir kablosuz modeme bağlantı sağlanıp oradan tüm eve internet yayılmış durumda. Kablosuz modemin markası D-link. Eğer kablolu modemden direkt bilgisayarıma kablo çekersem sorunsuz şekilde bağlanıyorum. Ama kablosuz modemden ister kabloyla bağlanmaya çalışayım, ister kablosuz bağlanmaya çalışayım her seferinde ilk önce bağlantı kuruldu diyor, IP adresi alınıyor/tanımlanıyor diyor ve sonrasında kendi kendine bağlantı gidiyor. Bunu yaptığı sırada ayrıca D-link'in tüm ayarlarını da sıfırlıyor ve internete kablosuz ağdan bağlanabilen arkadaşlar da önce D-link'ten bilgisayararına kablo çekip herşeyi modeme reset atmış gibi yeniden kuruyorlar. Eğer bunu yapmazlarsa kablosuz ağlar listesinde bile görünmüyor bu bağlantı. Windows Vista işletim sistemim, modemlere elden reset atmayı denedik ancak işe yaramadı. Yardımlarınızı bekliyorum,teşekkür ederim.