WLAN bağlantısı sorunu

beyazgece88
26-08-2009, 23:08   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Merhaba,

Türkiyeden aldığım dizüstü bilgisayarıyla Türkiyedeki bir çok kablosuz ağa sorunsuz giriş yapabiliyordum. Ancak şu anda Almanyadayım ve bulunduğum evde kablosuz internete bağlanamıyorum. Evdeki sistem alışılmışın biraz dışında. Telefon hattına tek portlu, kablolu bir modem bağlı, ve bu kablodan başka bir kablosuz modeme bağlantı sağlanıp oradan tüm eve internet yayılmış durumda. Kablosuz modemin markası D-link. Eğer kablolu modemden direkt bilgisayarıma kablo çekersem sorunsuz şekilde bağlanıyorum. Ama kablosuz modemden ister kabloyla bağlanmaya çalışayım, ister kablosuz bağlanmaya çalışayım her seferinde ilk önce bağlantı kuruldu diyor, IP adresi alınıyor/tanımlanıyor diyor ve sonrasında kendi kendine bağlantı gidiyor. Bunu yaptığı sırada ayrıca D-link'in tüm ayarlarını da sıfırlıyor ve internete kablosuz ağdan bağlanabilen arkadaşlar da önce D-link'ten bilgisayararına kablo çekip herşeyi modeme reset atmış gibi yeniden kuruyorlar. Eğer bunu yapmazlarsa kablosuz ağlar listesinde bile görünmüyor bu bağlantı. Windows Vista işletim sistemim, modemlere elden reset atmayı denedik ancak işe yaramadı. Yardımlarınızı bekliyorum,teşekkür ederim.

OnlyMann
26-08-2009, 23:19   |  #2  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

modem veya kablosuz modem tarafından verilen (dağıtılan ip) yetersiz kalıyor olabilir. bağlantının yeni bir bilgisayar bağlandığında mı yoksa bilgisayarlar çalışırken mi gittiğine bakmak gerekir. bu arada bağlı olan bilgisayar sayısı ile dağıtılan ip saysının aynı olup olmamasını gözlemelemek gerekir. önemli bir diğer konu da makinalrdan birinin ipsi ile çakışmanın olmasından olabilir. aynı ip bilgisi 2 makinada olacğı için cihazlar kapatıyor olabilirler. bu durumda kablolu (telefon hattının bağlı olduğu) modeme bakıp WAN durumunun ne olduğuna bakmak gerekebilir.  Kablosuz modemde yayın frekansının doğru olup olmaması da kısmen önemli yani bağlantı sağlandığında sinyal gücünün ne durumda olduğunu da görmek gerekir.

Bağlantının kopmasının bir diğer yanı da makina da hiç bir işlem yapılmazken bazen güç tasarrufu yapmak anlamında makinalar kendilerini uyku moduna alırlar. bu durumda da ağ bağlantılarını da kapatırlar. açıldığında da farkında olamayabilirler. bu durumda da uyku modunda çıkmadığı için bağlantı kesiliyor olabilir.

GÜNCEL:
kablolu modem ile kablosuz modem arasındaki kablonun mesafesi ve bu kablonun sağlamlığının da test edilmesi gerekebilir.

Son Düzenleme: OnlyMann ~ 26 Ağustos 2009 23:20
beyazgece88
27-08-2009, 00:22   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Hocam iyi hoş demişsiniz de,ne yapmam gerektiğini de söyler misiniz :) yani neleri deneyeyim :)