WMP Ses Dosyası Yürütme Problemi (lütfen yardım!)

FurkanKISA
01-07-2014, 06:40   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
104 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Merhabalar,

Dün yeni indirdiğim bir diskografiyi dinlemek üzere Windows Media Player kitaplığıma girdim.Diskografinin 2 albümü gayet güzel çalışıyor dinledim 3. albüme geldi sıra ve kırmızı yuvarlak içindeki "x" simgesini vererek yürütmeyi durdu.Önce sorunun,download klasöründen arşiv klasörüme aktarırken oluşmuş olduğunu düşünüp albümü tekrar indirdim.Fakat sorun devam ediyordu.Araya başka işler girdi umursamadım,daha sonra çok önceden indirdiğim ve baya fazla dinlediğim bir albümü dinlemek için tıkladığımda yine aynı sorunla karşılaştım.Hata raporunda çıkan web yardımına tıkladığımda beni bu linke aktarıyor:
http://windows.microsoft.com/tr-tr/windows7/c00d11b1

Öncelikle müzik dosyalarının formatlarını ve kb/sn lerini karşılaştırdım.sorun çıkaran ve çıkarmayan arasında hiç bir farklılık yok (m3u,320kb/sn) yani keyfi bir yürütmeme rahatsızlığı söz konusu.
Linkteki önerileri değerlendirdim,Realtek i güncelledim,nvdianın zımbırtısı var o zaten güncelleme olunca haber ediyor yani.Zira kontrol de ettim güncel durumda.Sorun tabi ki çözülmedi.

WMP ı silip yeniden yüklemek istedim fakat çok geçmeden öle bir şey olmadığını öğrendim ve yabancı bir forumdan iobit diye bir yazılıma ulaştım.Bu da işe yaramadı.

Microsoft'un kendi yazılımı olan WMP fixer (mı ne) onunla fixledim yine olmadı.

Virüs taraması yaptım (nod32 SS7) herhangi bir şey çıkmadı.Sadece Wndows Dosyası içinde çok sayıda "açılırken hata" oluştu şeklinde lacivert uyarılar çıktı.konuyla alakası olduğunu sanmıyorum.

Kısacası her şeyi denedim ama benim bilgi ve becerim sabrım bu kıçı kırık player ın sorununu çözmeye yetmedi.Soluğu burda aldım.

Yardımlarınızı Bekliyorum,fikirlerinizi bilginizi esirgemeyin.

Saygılar.

Not:Sorunun uzun süredir WMP'da flac yürütmek için yüklediğim codec pack ve codec ile gelen bazı formatların kitaplıkta gözükebilmesi için yüklediğim WMP TagPlus programından kaynaklı olduğundan kıllanmaktayım.Bilmem siz ne düşünürsünüz eklemek istedim.

Sistem Bilgilerim
Son Düzenleme: FurkanKISA ~ 01 Temmuz 2014 06:57