Word için yardım(sayfa yapısı)!!

just01
27-08-2009, 15:51   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
62 mesaj

arkadaşlar tez yazımım için  yazmış olduğum belgedeki yazıları düzenliyemiyorum..
mesela bir resim yazısının açıklması 2 satırlık bir yere sığıyor, ilk satırı yazıyorum 2 satırıda ilk satırın orta kısmına doğru yazmak istiyorum ama ilk satırın altından başlıyor ileri gitmiyor backspace ile geride gelmiyor. onun ayarlarını nereden yapabilirim..o satırı nasıl istediğim gibi ortalayabilirim..
birde 2.sorum tez yazım kurallarında sayfa yapısı bellidir..fakat resim olan yerderde sağdan 2,5 olan sayfa ölçüsünü bariz şekilde taşırdığımı görebiliyorum ancak sayfayı seçip sayfa yapısından ayarlara baktığımda ayarlar doğru..ancak sayfada öyle görünmüyor sanki sağ taraftan 2,5 olması gerekn ayar sannki 1 miş gibi az mesafe görülüyor..çıktı alıncada zaten değerleri tutmuyor ama bilg sayfa yapısında ayaralar tutuyor..onu nasıl düzeltebilirim..teslim sürem yarın. yardımcı olursanız sevinirim.teşekkürler..

İtacHi_
27-08-2009, 16:16   |  #2  
İtacHi_ avatarı
Yıllanmış Üye
1,894 mesaj

1. soruna herhangi bir çözüm bulamadım çünkü Word çok hakim olduğum bir program değil.
2. soruna ise bende karşılaştım mesela bende kenardan 2.5cm bırakmaya çalıştığımda resim yüzünden en fazla 1-1.25 boşluk varmış gibi oluyordu ve bende senin kenar boşluğuna verdiğin değeri resme göre daralacağından daha yüksek bir değer verdim bu sefer yazının görünümü biraz fazlaca ortada kaldı ancak 2 tarafta eşitlenmiş oldu.

just01
27-08-2009, 16:37   |  #3  
OP Üye
62 mesaj

teşekkür ederim..ama o zamanda tez kontrolü esnasında kabul etmiyorlar değerlere bakıp bu değerler yazım kurallarına uygun değil diyip çiziyorlar..

İtacHi_
27-08-2009, 17:03   |  #4  
İtacHi_ avatarı
Yıllanmış Üye
1,894 mesaj

Benim hazırladığım şey normal bir perfonmans ödeviydi.Tabiki tezler her ayrıntısına kadar araştırılır didik didik edilir ve en ufacık hatalar çizerler adamıKahkahaHerneyse sorunun çözümü için word programına hakim arkadaşlar aranıyorrr !!!!

mevural
07-09-2009, 16:29   |  #5  
Yeni Üye
25 mesaj

Yardım edeceğim. Ancak öncelikle wordun hangi sürümünü kullandığını öğrenmem gerek