wordpress ve database ile ilgili problem!!

mre24
19-08-2011, 14:40   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2011

merhabalar benim php ve wordpresle geçmişim yaklaşık 3-4 gün kadar. bu süre zarfında biraz bişeler öğrenmeye çalıştım. ancak çözemediğim ciddi sorunlar var. birincisi wordpress e girdiğimde 2 gün önce yapılandırma ayarlarında database ismimi yazdım salladım bişey word diye kullanıcı adını yazdım root diye şifre kısmını boş bıraktım veri tabanını oluşturdu ve birkaç tema vb şeyler üstünde çalıştım. ertesi gün sabah tekrar uğraştım bi sorun yoktu. sonra akşam tekrar gelip oturunca pc başına ''Error establishing a database connection'' diye bi hata aldım o zamandan şimdiye kadar (2 gündür) database'ime ulaşamıyorum bi türlü. wordpress in yapılandırma dosyası ayarlarını tekrar yaptım easyphp silip tekrar yükledim herşeyi sıfırladım yine database yok.İnternetten yardım almak için araştırdım baya ancak anlatan herkes cpanel filezilla vs.gibi bi web alanı aldıktan sonra üzerine yapılan işlemleri anlatıyor.
Uzun lafın kısası bu database sorunum neyden kaynaklanıyo olabilir.Cevaplarsanız sevinirim.

wanda
25-08-2011, 03:50   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2011

Kendi web alanınızda mı yoksa ücretsiz bir wp sitesinde mi yaptınız bu işi? Her halükarda veri tabanınıza ulaşamadığınıza göre eksik bilgi var ve db. e ulaşamıyorsunuz. Bence db. nizi silin (zaten pek birsey yoktur icinde) ve Yeniden bir db. oluşturun. Ama bu sefer db bilgilerinizi biryerlere kaydedin. SOnra çok lazım olur. DB. nizi nasıl sieceksiniz? Bunu da CPanel den PhpMyAdmin kısmından yapacaksınız. CPanel ne demeyin lütfen :) Google amcaya sorun birazda..

Andaç Işık
25-08-2011, 12:34   |  #3  
Andaç Işık avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,407 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

PhpMyAdmin üzerinden unuttuğun şifreleri bulabilirsin : ) Ancak sen local hostta mı çalışıyorsun web'de mi? Şifre kısmını nasıl boş bıraktın anlamadım. Şifre de veritabanı adı da kullanıcı adı da hosting paneli üzerinden belirlenir. Kendin belirlersin hosting panelinden ve wp-config içine yazarsın. Neyse unuttuğun şeyi bulmak için http://www.webmastersitesi.com/w ... sini-degistirme.htm buraya gir. Buradaki adam wp-user'a göre anlatmış. Sen aynı yerden wp-config'e gireceksin ve adımlara devam edeceksin.

eYILDIRMAZ
04-09-2011, 16:04   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2011

Şu bölümde Wordpress'i nasıl kuracağınızı adım adım anlattım. Bir inceleyin isterseniz.