arkadaşlar bilgisayarı nod32 ve kaspersky 7 ile tarattığımda her yerde bu worm ortaya çıkıyor bütün dosyalara bulaşmış.powerdvd de dahi bu wormu gösteriyor.daha yeni format
atmıştım.siliyorum tekrar çıkıyor.her yerde bu worm.kurtulmanın yolu bütün diskleri biçimlendirmek mi?
worm Win32/Chir.B belası
unutmadan bu worm la beraber yaşamanın ne zararı olur?
şöyle olmuş olabilir sen sadece c sürücüsüne format attığı için sadece c temizleniyor halbuki virüs belkide d sürücüsündedir onu temizlemediğin için virüs aktif olabilir tabi bu benim öngörüm belki başka bir şeyden cd disket veya başka şeylerden de bulaşabilir veya tekrar aktif olabilir
yani bütün yerel diskleri biçimlendirmek gerekiyor diyorsun peki başka bir yolu olamaz mı?
Basşka bir Kurulu(güncel antivirüslü)bilgisayara harddiskini tak Kendi harriskini onun sisteminden tarat.Ya da içinde antivirüs paketi de olan live linux kullan
yereldiksleride tara virüs programıyla temizle diyorum benimki sadece bir öngörü herhangi virüslü diskten de bulabilir ağ ortamındaysan ağdanda bulaşabilir
Eğer kullandığın antivirüs ün dos ta taraması var ise(ör:AVAST bilg açılmadan tarama yapılabiliyor....) bilg açılmadan(Windows açılmadan) tarama yapabilirsin...
dosta tarama yapabilen
Avast
Hiren(Sadece anti virüz deil ardığn hertürlü program var windows tada açılıyor. BOOt edilerek te açılıyor.... (ÖNERİRİM))