Writeprotectedyazmaya karşı korumalı usb format?

karizmaqarizma
11-10-2011, 18:56   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
110 mesaj

Merhabalar, Kayıt defterinden ayarlama yaptım olmadı, program ile bakatım olmadı, hp storage format tool ile formatlanmıyor, windows'ta formatlanmıyor maalesef.. ÜzgünÜzgün Alttabazı resimler verdimoradakiler gibi aynen..Usb diskim write-protected yazmya karşı korumalı..,bir kaç ayrı bilgisayarda denedim olmadı. Markası Generic Flash Disk Usb Device. Kapasite 8 gb .Acaba bu usb nasıl formatlaanbilir? önerilerinizi,fikirleriniz herhangi bir şey bekliyorum..TerlemeTerleme

Write-protected usb formatlama yolları nelerdir? internette araştırma yaptığım kadarıyla pek işe yarar birşey bulamadım..
işletim sistemi : Pardus 2009.2 /windows xp sp3 pro /windows 7 ultimate sp 1
USB resmi buna benzer bir usb aygıtı :

Son Düzenleme: karizmaqarizma ~ 13 Ekim 2011 19:28
dabbe1
11-10-2011, 19:11   |  #2  
dabbe1 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,665 mesaj

slax indir yazdır CD'ye onunla dene...

Kapalı Hesap (101323)
12-10-2011, 17:35   |  #3  
Kapalı Hesap
3,337 mesaj

üstünde bir tuş falan vardır yazma  korumasını kaldırmayla ilgili  birde bootable bir os cd si ile  sistemi başlatıp  usb nin bölüöünü silmeyi deneyin silinirse yeni bölüm oluşturup biçimlendirin

karizmaqarizma
13-10-2011, 19:31   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
110 mesaj

malesef slax işe yaramadı... üstünde bir tuş v.s. de yok,usb'nin bölümünü silmeye çalıştım silinmiyor ve pardus'ta usb gözükmüyor..windows'ta gözüküyor ama yukarıdakiler gibi. İlginiz için teşekkür ederim..

fbli
13-10-2011, 19:49   |  #5  
fbli avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,158 mesaj

İşlem oldukça uzun sürebilir ve veri kaybı yaşayabilirsin. Ayrıca bir Flash Bellek e ihtiyacın olacak. Ama önce Flash Belleğin içindekileri yedekle. Sana aşağıdaki yazılımı önereceğim:

.iso uzantılı dosyayı yükledikten sonra Universal USB İnstaller i aç. I Agree ye tıkla. Listeden GParted ı seç. Sonra indirdiğin iso dosyasını seç. Ve aygıt listesinden Flash diskinin harfini seç. Yanındaki Format ile başlayan kutucuğu seç ve işleme başla. İşlem bittikten sonra bilgisayarını USB ile başlat. GParted ın nasıl kullanılacağı bu sitede var.

USB Bellek ile önyükleme yaptıktan sonra biçimlendiremediğin kartı tak. Listeden kartını seç ve formatla.

karizmaqarizma
14-10-2011, 20:48   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
110 mesaj

did not file system, partittion table is not create partiton table diyor create yapıncada hata veriyor.. format atılmıyor hiç bir şey yapılmıyor usb türü raw yukarıdaki gib galiba autobot.ini eksik ama onu yükelemnin bir yoluda yok çünkü disk wirite-protected :( Hepniz çok sğaolun ilgilendiğiniz için başka ne ypabilirim?

fbli
14-10-2011, 21:02   |  #7  
fbli avatarı
Yıllanmış Üye
1,158 mesaj
Alıntı: karizmaqarizma  
did not file system, partittion table is not create partiton table diyor create yapıncada hata veriyor.. format atılmıyor hiç bir şey yapılmıyor usb türü raw yukarıdaki gib galiba autobot.ini eksik ama onu yükelemnin bir yoluda yok çünkü disk wirite-protected :( Hepniz çok sğaolun ilgilendiğiniz için başka ne ypabilirim?
Son yazdığım mesajdakileri uyguladınız mı bilmiyorum ama diskin içindeki veriler önemliyse bu bağlantıdaki cevaplar işinize yarar.
Bir başka çözüm yolu da bu sitede var. Bana daha mantıklı geldi.

karizmaqarizma
15-10-2011, 18:49   |  #8  
OP Yıllanmış Üye
110 mesaj

Öncelikle ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim saygılarmı sunarım.. İçindeki dosyları yardımınızla kurtardım fakat usb flash diskimi kurtaramadım.. usb diskim wirite-protected miş ve bu yüzden hiç bir şekilde format atamıyorum.. üstelik türüde raw format atamadıım içinde usb2mi kurtaramıyorum.. gparted ile bölm fln oluşturmaya çalıştırdım bir şeyler yaptım ama başarısız oldum.. hem raw türü olan hemde wirite-protected /yazmaya karşı korumalı bir usb nasıl kurtarılabilir? usb aygıtımın bende manevi ve br çok yönden hatıraları var .. benim için bu usb kurtarılması çok önemlidir..

fbli
15-10-2011, 19:55   |  #9  
fbli avatarı
Yıllanmış Üye
1,158 mesaj

http://techsalsa.com/solution-to ... from-usb-pen-drive/
Yukarıdaki bağlantıda olası çözümler yer alıyor. Çözümlerden biri Low Level Format atmak. Gerekli araç bu bağlantıda var. Ama Low Level Format riskli bir iş olabilir. Hiç denemediğim için bilmiyorum ama başka bir çözüm yok gibi duruyor.

karizmaqarizma
16-10-2011, 16:46   |  #10  
OP Yıllanmış Üye
110 mesaj

maalesef.. low level format attım ama yinede write-protected diyor.. Oradaki yazılımlardan sadece 1'i çalıştı 2'si çalşmadı :( .. hala daha yazmaya karşı korumalı diyor  bunun başka yolu yokmu..._? 

fbli
16-10-2011, 17:16   |  #11  
fbli avatarı
Yıllanmış Üye
1,158 mesaj

Sitede bir kaç defa deneyin diyor. Bence öyle yapın.
Hala protected diyorsa, belki sistemde virüs vardır. Bir kaç programla sisteminizi ve Flash Belleğinizin olabildiğince fazla yerini taratın.
Bu sitede kartın Windows dan dolayı kilitli olabileceği yazıyor. Gerekli ayarları kontrol edin.