x1300 o/c yardım..

game over
04-04-2008, 19:54   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
234 mesaj

arkadaşlar rivatuner programıyla x1300 iceq turbo ekrankartımı overclock etmek istiyorum fakat oranlamaları nasıl yapmam gerektini bilmiyorum ve neye abanmam gerektini bilmiyorum.
işlemcimi 3.5 de çalıştırıyorum ekran kartı kaldı o.c de onu da yaparsam mutlu olacam.
yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlarım.
bu arada ekran kartının soğukluğu muthiş denilcek kadar iyi

AYKANUS
04-04-2008, 23:51   |  #2  
Yıllanmış Üye
329 mesaj

Son Düzenleme: AYKANUS ~ 05 Nisan 2008 00:06
game over
05-04-2008, 00:04   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
234 mesaj

teşekkür ederim uğraşların için fakat bunu sormamıştım ki ben bunu yapabiliyorum fakat overclock da nsaıl adım atıcam onu srmuştum
genede saol

AYKANUS
05-04-2008, 00:10   |  #4  
Yıllanmış Üye
329 mesaj

ama birden fazla hız artırımı yapma kartı boza bilirsin azar azar görüntüde bozulma olursa saat ve bellek hızlarını düşür fazla ilerleme  eğer ekran allak bullak olursa ve düzeltemezsen çünkü benim başıma geldi bilgisayarı hemen kapatıp güvenli modda açarsın riva tuneri kaldırırsın oda olmazsa format

Son Düzenleme: AYKANUS ~ 05 Nisan 2008 00:16
irfankeskin61
05-04-2008, 03:48   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,248 mesaj
game over
arkadaşlar rivatuner programıyla x1300 iceq turbo ekrankartımı overclock etmek istiyorum fakat oranlamaları nasıl yapmam gerektini bilmiyorum ve neye abanmam gerektini bilmiyorum.
işlemcimi 3.5 de çalıştırıyorum ekran kartı kaldı o.c de onu da yaparsam mutlu olacam.
yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlarım.
bu arada ekran kartının soğukluğu muthiş denilcek kadar
Bence deneme o kartın oc performansı o kadar ii değil. Bir bilgisayar bileşeninin çekirdek hızını oc ile arttırsan bile zaman geçtikçe ve bu bileşeni ağır uygulamalarla zorladıkça performansı yine düşecektir. Ekran kartı için daha önce oc denemesi yapmıştım. Geforce4 440mx agp8x'in işlemci hızını yaklaşık 2 katına bellek hızını 2 kat civarında arttırdım ama belli bir seviyecen sonra matematiksel olarak yüksek performan vermiyor hatta ferformansı düşüyor. Kartın stabil ve (istenilen) yüksek performasta çalıştığı değerler önemlidir. Aksi halde bileşeni gereksiz yere zorlamış erken yıpratmış oluyorsun. Bence sen bileşenleri orjinal değerlerinde bırak ya da az oc et. Şimdi anlamazsın ama belli bir zaman sonra yıpranma neticesinde ortaya çıkan performans düşüşleri yaşarsın ve malesef bunun geri dönüşüde yok. Dediğim gibi ATI x1300 serisi oc için yatkın bir seri değil. Daha çok NVidia'nın kartları oc için yatkın oluyorlar.

Son Düzenleme: irfankeskin61 ~ 05 Nisan 2008 03:55
game over
05-04-2008, 19:28   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
234 mesaj

iyide kartların iyileşmesi için overclock yapılır bu işlemci içinde geçerlidir. ekran kartı içinde. yani ben bu kartı oc yaparsam fark edilebilir bi fark olması kaçınılmaz die düşünüyorm

irfankeskin61
06-04-2008, 00:39   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,248 mesaj

Evet dediğinde haklısın ama söyle düşün. Elinde 50 kg taşıyabilen bir hamal var.
Bu hamalla ev taşıyacaksın. Bu kişi her seferinde 50kg yük taşımak şartıyla evini 10 saatte taşıyabiliyor. Her seferinde 60 kg yük taşımasını istesen bunu yapabilir ama erken yorulur. Başlangıçta ii performans alırsın ama yoruldukça performans düşecektir yada bu kişiye her seferinde 10 kg yük taşıtsan heralde evi 2 güne anca taşırsın. Mühim olan ne hamalı fazla yor ne de evi gerekenden uzun sürede taşıt. Çünkü bu hamal (ekran kartı) sana daha çok lazım olacak.

Bir ürün kullandıkça yıpranır ve hiçbir zaman ilk aldığım performasında olmaz. Mühim olan onu kullanacağın süreyi ii tayin etmek ve en uygun performansta çalıştırmaktır. Ekran kartını sadece 1 yıl kullanacağım diyosan oc yap. 6 ay sonra aynı yazılımla kartı dene kendin göreceksin. İlk oc yaptığın zamanki performansını alamayacaksındır.

Bazı ekr. kart. fabrikadan çıkışta kaldırabileceğinden daha düşük işlemci hızı ve bellek hızı ile geliyolar. Bu
daha çok Nvidia kartlarda göze çarpıyor bu da kartların oc potansiyelinin yüksek olmasını sağlıyor. Üreticiler aptal değil onlarda yüksek hızlarla piyasaya sürebilirler bu kartları, ama 3 yıl garanti vermezler sanırım. Adamlar ürünlerinin ömürlük olmalarını istiyorlar. Bu ticarette müsteri memnuniyetinde çok önemli bir stratejidir.

Yüksek performans yüksek risk demektir. Sen bu riski göze alıyosan istediğini yapmakta serbestsin sonuçta kart senin kartın.

Eğer oc yapacaksan sana önerim: Kartı oc yapmadan ve farklı değerlerde oc yaparak her seferince mutlaka ii bir grafik denetleme yazılımı ile test et. (BenchMark'ı öneririm) Çünkü kartı yüksek değerlerde oc yapabilirsin ama bu (daha öncede dediğim gibi) her seferinde eşit performans artışı anlamına gelmez. O kartı oc performansı ii değil daha önce kullandım biliyorum.

İşte sana tecrube ile yaptığım bu önerinin ispatı:

Son Düzenleme: irfankeskin61 ~ 06 Nisan 2008 01:06