x1550 fan sesi canımıza tak dedi yardım

monster_ksk
27-02-2009, 02:00   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
82 mesaj

arkadslar ati x1550 512mb ekran kartı kullanıyorum ilk başlarda eve gelenlerin  görünce şaşıracagı kadar sessiz çalışan haatta çalışıp çalışmadığı bile belli olmayan pc toz neticesinde traktör gibi ses çıkarmaya başladı geceleri çok rahattsız ediyor. bunun üzerine kasayı açıp genel bi temizlik yaptım aslında beklediğimden temiz cıktı işlemci ve kasa fanını pırıl pırıl yaptım zaten onlardan ses gelmıyor. asıl sorun olan ekran kartı fanınıda yüzeysel olarak temizledim ama seste hiçbir eksilme yok zırrrr boğazını sıkıyolarmış gibi bağırıyo. benim sorunum ve sizden yardım etmenizi istediğim konu bu fanı nası temizlerim sökersem garanti dışı kalırmı? üstündeki ati yazan etiketi cıkartıp bikaçdamla makina yağı dökerek sonuç alabilirmiyim? pc de herhangi bir ısınma yok saatlerce 1440/900 çözünürlükte cod4,nfs carbon,gtasananders gibi oyunları oynasamda bi sorum yok ama ses çıldrtçak artık bizi ve yazda yaklaşıyo. sökersem geri takabılırmıyım daha önce söken arkadaşlar varsa yardımcı olsunlar lütfen.
baya uzun bi mesaj oldu kusura akmayın:)
herkeze şimdiden teşekkürler

Son Düzenleme: monster_ksk ~ 27 Şubat 2009 02:03
- - - MERT - - -
27-02-2009, 03:13   |  #2  
Yıllanmış Üye
537 mesaj

Dikkatlice vidalarından söküp temizleyebilirsiniz. Fan çok cızırtı yapıyorsa içinde bir yerlere de sürtüyor olabilir. Söküp iyice bir temizleyin bakalım.

erdem barış
27-02-2009, 16:53   |  #3  
erdem barış avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,312 mesaj

aynı sorun ebnde de vardı ben de x1550 kullanıyordum okadar ses çıkartıyordu ki kasayı sallıyordu en sonunda fanı söktüm söküş o söküş fan yerinden çıkmıyo yağlamayla da sorun çzülmüyo dalladım attım çöpe yeni fan aldım 10 milyona hepsi bu sen de yenisini al yoksa adam olmuyo.

Son Düzenleme: erdem barış ~ 27 Şubat 2009 16:53
trinity
27-02-2009, 17:36   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,103 mesaj

garanti süresi zaten belli bir süre geçerli kartın eskiyuse ona istediğini yapabilirsin genellikle sökmek için fanın üstündeki vidalarını sök v eiçindeki rulkman ulaş ve onu gyağla vceya vazelinle sesi kesecektir ve dacha yumuşak bir çalışma sağlayacaktır

monster_ksk
28-02-2009, 03:45   |  #5  
OP Üye
82 mesaj

kartın daha 1 yıl garantisi var yeni fan takarsam garantiye gönderemyiz ama ilk önce söküp temizlemeyi denicem inşallah elimde kalmaz cok narin bişeye benziyor.
tesekkurler yorumlar için sonucu bildiririm
birde erdem barış arkadaşım 10 ytl ye fan varmı cidden ben bı kaçtane baktım netten nerdeyse benım kartla aynı fiyata fanlar var hep

Reborn91
28-02-2009, 12:39   |  #6  
Reborn91 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
3,307 mesaj

Zor birşey değil fanı arka tarafındaki vidalarından yada klipslerinden sökeeceksin, sonra fanla heatsinki birbirinden ayıracaksın. İyice tozunu alıp tertemiz edip, yağlayıp gıcır gıcır ettikten sonra aynı şekilde yerine takacaksın.

monster_ksk
28-02-2009, 21:48   |  #7  
OP Üye
82 mesaj

reborn91 arkadaşım aynen katılııyorum sana 4 cm lik bi fan için istanbula gönderemicem kartı fanı söküp temizlemem lazım bilgisayarcı 15 tl istiyo bu işlem için şu işlemi yapamazsam hiç pc kulanmıyım daha iyi