Merhaba arkadaşlar.İki ürün arasında kararsız kaldım.Yorumları bekliyorum.1-2 hafta içinde almayı düşünüyorum.
kararım silentX'ten yana ama yinede tam emin değilim daha çok bakır kullanılmış,daha sessiz ama ne bileyim işte zalman'ın 900cu-led modelide çok güzel...
Bi de
var ama bu da göze hitap etmiyor.
x1900GT için soğutma
zalman güzel soğutucu bence tercihin zalmandan yana olsu gerçi diğer leride iyide zalman bence soğutma teknolojisi üzerinde bir numara biraz daha diğerinden pahalı ama değecektir verdiğin para
bence artic cooling ve zalman iyi. artic cooling cok sessiz ve etkili fiyati da uygun. ama ilk verdigin linkdekinde bellek sogutuculari da galiyor mu???
Bugün silentX'e sipariş verdim...Hadi hayırlısı
hayirli olsun. sicaklik degerlerini yazarsin artik. tam yuklemede ve beklemede...
egemengigabence artic cooling ve zalman iyi. artic cooling cok sessiz ve etkili fiyati da uygun. ama ilk verdigin linkdekinde bellek sogutuculari da galiyor mu???Bende Arc.Coo. katılıyorum ama siparişi vermişsin.Hayırlısı olsun .
Ayın 17sine sipariş verdim hala kargoya vermediler
Bulunduğum ilçede UPS olmadığı için firebal.net'ten sipariş vermeyeyim dedim, "www.mavibilgisayar.com"'dan sipariş verdim. üzüntüyle söylüyorum hayal kırıklığına uğradım.Bugün cumartesi hala kargoya verilmedi,pazar,pazartesi verilse en iyi ihtimalle salı elimde,yazık bu kadar geç yollanmaz.Ortalama 3 gün içerisinde verileir ibaresi varsa bi zahmet uyun buna.
Keşke firebaldan alsaydım şimdiye çoktan monte etmiştim
ilginc, ben bu zamana kadar maviden sorun yasamadim. bence telefon ile sikayetini bildir. ilgilenirler.
bu gün çok yoğundum bi türlü fırsatım olmadı,bi de nasıl olsa yollarlar diye düşündüm firmaya güvendiğimden.Gerçektende mavi bilgisayar çok iyi ve ilgili bi firma ama benim şansıma bu sefer böyle oldu.Bugün akşam şikayetimi belirttim ama araya tatil giriyor artık ne yapalım şans dediğim gibi.geç olsun güç olmasın
Ben Ankaraya yakınım.maviden bugün sipariş verdim yarın kapımdaydı ürünüm.
İthalatçı firmadan kaynaklanan gecikmeyle nihayet ürün bugün kargoya verildi :)))) beklediğime değer umarım
veeee nihayet geldi.
ilk izlenimlerim
oda sıcaklığı 22 derece
GPU core 570MHz memory 1521MHz(standart 513/1314)
PCI-Expres 1,85volt
1900gt standart soğutucu ile
boşta 45
max 68
silentX ile
boşta 40-41
max 59
henüz termal macun tam performans vermiyor bi de onu hesaba katarsak ısı ileride daha da düşecek.tam test yapmadım hafta sonuna 2-3 saatlik command conquer ya da NFS carbon eziyetinden sonraki değerleri de yazarım.
Ürün ismini hakediyor gerçekten çok sessiz maksimum devirde dahi sesi duyulmuyor
benim için mükemmel diyebilirim.
hayirli olsun. simdi tam Cool&Quite oldun
http://img243.imageshack.us/my.php?image=1900gtcv5.jpg
Ekran kartında resime göre sağ üst tarafında 8 bacaklı bi çip çok ısınıyor nedir ne değildir bilen var mı?Nasıl soğutabilirim
o foto ile kesin birsey soylemem. entegrenin uzerinde varsa numara ve harfleri yazarsan arama motorlarina ayrintili bilgi bulabilirsin belki.
Voltaj regülatörü olabilir. İşlemcine giden voltajı ayarlayan entegre. Bende 9800 PRO vardı. Büyük araştırmalarım sonucu 8 ayaklı entegrenın voltaj reg. oldugunu öğrendim. Bendeki sorun o parçanın kart üzerinde olmamasıydı :)
Eğer çok ısınıyorsa üstüne bakır sogutuculardan koyabılırsın.
Teşekkürler bi ara kartı söküp tam bilgi veririm.
"PULSE PA1312NL 0626-s CHİNA" yazıyor
Dediğiniz gibi voltaj regülatörüymüş.
şimdi buna uygun bir soğutucu nasıl ayarlarım??????
Aslında RAM'ler için satılan bakır sogutuculardan alıp kullanabilirsin.
o benim de aklıma geldi ama 8'li gruplar halinde satılıyor o yüzden kafama yatmadı,çift satılsa hemen atlarım.aslında pahalı bişey değil yaa öyle yapsam da olur
artık ne diyim ben sana kartı eline almaktansa böyle bi çözüm gayet mentıklı
ilk fırsatta sipariş veririm.Sonra da 1900GT'nin limitlerine bi bakayım :))) şidilik 3D mark05'te 10200,3d Mark06'da 5000 civarı alıyorum
elektronikci dukkanlara her boy sogutucu tek basina bulunur.