Kesinlikle. Belkide tam olarak aklımda tasarlayamadım. Ama X4'ler işimi görür diyorsanız X4 de alabilirim. Yani öbür takıntıda dört çekirdeğin altına düşmemek :D
X6 1055T mi, yoksa X4 955 B.E. mi ?
- 1
- 2
x4'ler içinden alınacak tek işlemci 955 be'dir. Diğerlerinin(965 - 970) sadece çarpanlarını biraz arttırıp bize sunuyorlar ve 200-300 mhz için en az 30 tl fark verilmez. Bunu 955 çarpanın 17.5 getiripte yapabilirsin hem paran cebinde kalır hem de kalan paranın üstüne bi 50 tl daha koyup iyi bir soğutucu alırsın.
x6 alacaksanda 1090t al.
Ya da 2(haziran ayında çıkacak) ay bekle bulldozer al!
Bulldozerler pahalı olur ya. Durumlara göre bakarım. 1090T yada X4 modellerinden birini alırım yüksek ihtimalle. Çünkü 2 ay sonra alacağım.
şahsen core 2 duo e7600 3,06ghz kullandım ardından bu amd phenom II x4 955 3,20ghz kullanıyorum şuana kadar performansından şüpem olmadı keşke dedirtcek bir şey yapmadı stok fan sessiz çıktı ve 3.6ghz kadar gittim kullanmadığında 800mhz kadar hızını düşürüp 20w elektrik alıyor hem cebinede uygun yani diyorumki işlemci x4 955 alacaksın ekran kartın da gtx 470 filansa tadından yenmez
Ekran kartını Sapphire HD 6950 2Gb almayı düşünüyorum. X4 955 alırsam da ZALMAN CNPS10X PERFORMA yada AKASA VENOMsoğutucularından birini almayı düşünüyorum. İkisi arasında kaldım.Vatan Bilgisayarda daha iyileri yok sanırım. Varsa da bütçemi aşıyordur. Ekran kartı tercihim iyi mi ?
Arkadaşlar ekran kartınada Overclock yapmayı düşünüyordum. Tabiki yine Vatandan. http://www.vatanbilgisayar.com/p ... ;k3=Ekran%20Kart%FD Bu linkte var ama hiçbir şey anlamadım. Uyumlu 6950'ye acaba. Hem nasıl olur ekran kartına sonradan o.c ? Asus'un falan var çift fanlı 6950 falan ama pahalı onlar.
işlemci için akasa venom harika 4,5ghz filan görürsün ekran kartına oc yaparsan pek etkilemiyor denedim gördüm o kartları yormaya değmez fazladan 10 fps için kartın canına okumaya gerek yok ben deneme amaçlı oc yaptım ve
gpu--------715mhz---900mhz
memory---3600mhz--4600mhz
shader-----1430mhz--1800mhz
bu hızlarda stabil çalışıyordu ve bu hızlarla gtx 470 yetişmiştim ama dediğim gibi sadece denedim geri düşürdüm hızlarını gerek yok yani hd 6950 iyi karttır 445 tlden başlıyor soğutucusuna ve 2 gb belleğine göre 600tl ye kadar gidiyor bence gtx 470 daha iyi ve fiyatı 400tlye kadar inmiş
http://www.vatanbilgisayar.com/l ... ils.aspx?I_ID=46860
edit:
kartın ve kutunun üstündeki lamborghini resmi yeter diye düşünüyorum :D
Hız olarak Vs. Sapphire önde. Benim en sevdiğim en fanatiklik yaptığım ekran kartı nvidiadır ama 6950 almak kulağa daha mantıklı geliyor.
http://www.vatanbilgisayar.com/a ... 94#divDigerResimler Mesela Bu GTX 560 Ti. Sapphire 6950'den daha iyi mi ?
eksendeki asus kartlar 3 yıl garantili bende alıcam bi tane 3 yıl fazladan 1 yıl çok iyi bence
Ekran kartında aklımda soru falan kalmamıştı sen aklımı karıştırdın glsgcn :D Neyse. Ben Sapphire 6950 deneyeceğim.
bence phyx desteği oyunların %93lük optimesi nviadaya ayarlı olması gibi cezbeden kurallardan ötürü nviada dan vazgeçmedim misal benim bütçem hd 6870 yetiyordu sapphire ama almadım for ever nviada gtx 460 :D
ozamanlar gtx 470 pahalıydı şimdi 400tlye kadar düştü dert değil bana oc ile yetişiyorum gtx470e
Eğer bütçeni belli sınırın üzerine çıkartabiliyorsanız X6 1055 T alınabiliyor çünkü 1090T İse 400 lira civarı işlemcinin fiyatı onun yerine bu işlemciyi alabilirsiniz ama 955 de gayet performansı yeterli bir işlemci fakat ileriye doğru bakarsak 6 Çekirdekli işlemci alınabilir ilerinin teknolojisini bizde bilmiyoruz şu an ama çok çabuk gelişiyor ama unutmayın ki almanya vs olsun bunların teknolojileri bizden çok ileri sevideye biz daha geriden takip ediyoruz örnek araç hızı 90 km gidiyor takograf 80 km göstermesi gibi yani geriden takip etmesi.
http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=23272 x4 955 253tl
http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=27345 x6 1055 330tl
kendisini kasıp x6 alacağına uygun fiyata 4 işlemci alıp aradaki o farka soğutucu alır böylece daha iyi olmuş olur :D
Öyle yapacağım zaten. Bulldozerler çıktığınde fiyatları çok etkilerse X6 alırım.
nasıl bir yaklaşım böyle şaşırdım amd işlemcilerin 2 sene sonra nasıl bozulduğunu ifade edebiliyorsun benim bir ekran kartım hd 3650 kötüydü sürekli ısınırdı bu ati yani amdnin kötü olduğunu ispatlamaz
ben x4 kullanıcısıyım harika işlemci i5 bence çok pahalı ben alacağım zaman 350 tl şimdi 440 tl civarında i5 760 x4ler gayet hızlı güvenilir ucuzdur
ayrıca şunu unutmayın teknolojide ileriye dönük muhabbeti yalan ozaman bekleyin buldozer alın o çıkıncada almayın en yenisini alın bu muhabbetler bana boş gelmeye başladı
Ya ben intel almayı düşünüyordum başta ama bütçemi aşıyor. X6 kadar parası var. Daha çok bütçem olsaydı i7 alırdım hiç tereddüt etmeden.
gerek yokki i7 bence x6 kadar gereksiz şuanki uygulamalar oyunlar için i3 yani x2 yeterli ancak i5 yada x4 ler çok fazlasıyla yeterli intel pahalı olmasa zaten tek el piyasası olur ancak o fiyatlara çok zor en ucuz i7 (çekirdekli olanlar ) 500tl iken amd x6 1100t 500tl yani amd en pahalı işlemcisi intelin en ucuz i7sine denk bu oluncada amd tercih ediliyor
edit:
i3 530 2,8ghz işlemciyi 4,2ghzde kullanan harika sonuçlarlar alan bir abi tanıyorum ben bu sebepten 4 ve altı işlemci şuan bana gereksiz fazla abartı geliyor
Ben 4 çekirdek ve üstü ile ilgileniyorum. Bulldozerler çok iyi bir şekilde etkilerlerse fiyatları 1090T alıp ileriye dönük bir işlemci olmasını isterim tabikide. İntel daha performanslı ve daha iyi. Ama fiyatları performansları kadar fazla. Amd alacağım işte. Sandy Bridgeler etki etseydi i7 yada i5 alırdım ama olmadı.
- 1
- 2