Arkadaşlar donanımım destekliyor fakat Xp nin 64 bit edition'u yüklesem bana artıları ve eksileri ne olur söylermisiniz?
XP 64 bit
En büyük eksisi herhalde program sıkıntısı olur. Her programın 64bit olanını bulmak zor olabilir.
64 bit xp karın agrısı hic bulasma.Sana bir olay anlatiyim sen anla;
Arkadaşın bilgisayarına kurduk ve anakartın sürücüsünü yükleyecegiz zonk hata 64 bitle uyumlu degil diye.(netten cektik 64 bit sürüm diye birde) dakka bir gol bir.
Ayrıca ne hikmet ise 32 bit programlarda da böyle sapıtmalar yaşabiliyorsun bence hiç bulaşma.
doğrusunu söylemek gerekirse bu hatalar beta xp için geçerliydi.son full sürümünde hiçbir problem yok gerek donanım gereksede yazılım pc oyunlarınlan bile %100 uyumlu 32 bit xpde ne çalıştırabiliyorsam 64 bittede çalıştırabiliniyor artık.donanım hatası sadece üreticilerin eskiye yönelik sürücü üretmesinden ve sitelerinde beta sürüm sunduklarından oluyor asus,gigabyte anakrtlarda bu sorunlardan eser yok.msi lerde var ama bi raid driveri için 3 gün uğraştım ve sonunda gereken sürücüyü asu sağladı çok saçma bir durum.ama vista derseniz drigver sorunu yok fakat tek sorun ram ve vga onun dışiında eski 32 bit sempron soket 754 bile fazlasıyla yetiyor.ben 64 xp + vista 64 + 32 bit xp kullanıyorum ve hiçte ne uygulama nede driver sorunu yaşıyorum ayrıca 64 işletim sistemleri oyunlarda 32 xpye göre çok daha başarılı performansta.
Bende Anakart-Nvidia-Xp bunların hepsinin 64 bit versionları var kurmak için yorum bekliyordum sanırım denemekten zarar çıkmaz ama merak ettiğim(ki sen sorun olmuyor demişsin ama) mesela ben fear oynamak istiyorum ama anakart-nvidia-xp 64 bit driverlar ve sistem yüklü f.e.a.r oynarken bir problemle karşılaşmam değilmi?Mesela moziila Firefox kullanıyorum bunda bir problem çıkarmı?
haklısındır biz yükleyeli epey bir zaman oldu belkide betaydı birsey diyemem ama anlarsınız birkez böyle birşey olunca lanet ettim.black_flood
doğrusunu söylemek gerekirse bu hatalar beta xp için geçerliydi.
32 bit xp ve 2000 de çalışan oyunların hepsi çalışır sorunsuzca ve daha yüksek kalitede fakat dos tabanlı oyunların hepsi çalışmıyor wow64 emulatörü sorunsuz çalıştığı sürece sorun yok deamon toolsun yalnız 64 bit olanını netten bulamlısın 32 bit versiyonu bu yazılımın çalışmıyor 64 xpde.
AYNEN 64 BİT İÇİN VİSTAYI BEKLEYİN.
Windows XP 64 bit gayet stabil çalışıyor, Vistayı beklemeniz gerekmez. En büyük sorun sürücülerle ilgili. 64 bit xp 32 uygulamaları çalıştırıyor sorun yok amam bazı kalitesiz kodlanmış programlar çakabilir, suçu xp e atmayın. Aynı sorun çin malı ucuz doanaımlar içinde geçerli olabilir.