Xp Başlangıçtaki Hata

Sagolera
12-07-2009, 00:45   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
806 mesaj

Selam arkadaşlar benim pc açılırken şu iletiyi veriyor.Sonra açılışınadevam ediyor.Bu zamana kadar hiç bir sorun olmadı.Bunun nedeni nedir venasıl düzeltilir acaba?

Geçersiz boot.ini dosyası

c:/windows ötesinden önyükleniyor gibi birşey yazıyor.

Kapalı Hesap (2197)
12-07-2009, 04:12   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
230 mesaj
Alıntı: feyyaz93  
Selam arkadaşlar benim pc açılırken şu iletiyi veriyor.Sonra açılışınadevam ediyor.Bu zamana kadar hiç bir sorun olmadı.Bunun nedeni nedir venasıl düzeltilir acaba?

Geçersiz boot.ini dosyası

c:/windows ötesinden önyükleniyor gibi birşey yazıyor.

Herşeyden önce bu bir virüs olabilir fakat ; eğer bu uyarıyı verdikten sonra işletim sistemin açılıyor ise. Onun haricinde eğer ani elektrik kesintisi ya da güvenlik yazılımın yok ise virüsten kaynaklanması ihtimali yüksek. Genelde bu hata sistemin çöktüğünün belirtisidir. Bence ( eğer yok ise sistemnide ) bir sağlam antivirüs programı ile bilgisayarını tarat derim. Yine de bir problem bulamazsan, Başlat>Çalıştır>"msconfig" yazıp Enter tuşuna bas. " Sistem Yapılandırma Programı"  penceresi çıktığında ayarların ;

[boot loader]
timeout=30
default=mutli(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)/Windows ( Bu ayar farklı olabilir, çünkü boot içeriği hangi bölüme ait ise onu gösterir 0 ve 1 ler )
bir satır daha var onu yazmayayım. Genelde 5 satırdır. Eğer ekstra bir satır var ise sorun bundan kaynaklanıyor olabilir. Tabi Bir sistem uzmanı tarafından geçirilmemiş ise bilgisayarın. ( Çünkü sistem uzmanları soruna karşı ya da işletim sisteminin bazı ayarlarını sisteme kod olarak açılışta ekleyebiliyorlar. )

/SAFEBOOT
/NOGUIBOOT
/BASEVIDEO
/SOS

yazılarının solundaki kutucuklar işaretli mi ? Eğer işaretli ise Sana tavsiyem ( Ki sistem normalden farklı bir açılışla açılır mesela /SAFEBOOT işaretli ise hep Güvenli Modda açılır ) işaretlerini kaldır bir de öyle dene. Kolay gelsin.

Süleyman.
12-07-2009, 04:29   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Windows CD'nizi takıp "Onarma/Repair" bölümüne girerek Windows'u onarın. Sonra da güncel bir güvanlik yazılımıyla sisteminizi tarayın.