Arkadaslar xp acılmıyor.Bilgisayarımı olağan sekilde baslat,güvenli modda baslat secenekleri cıkıyor baslarken bütün secenekleri denedim ama xp baslatılıyor yazısından sonra pc otomatik reset atıyor. diğer harddiskte denedim yine aynı sorun var o yüzden işletim sistemi hatası degil gibi geldi bana ama ne olduğuu bulamadım sorunun..yardım ltfen
XP baslarken pc kendini resetliyor
İşletim sistemin çökmüş yeniden kur.
benim de aklıma geldi bu ihtimal ama ayrı ayrı iki harddiskte de denedim ben bunu yani saglam olan bir harddiski alıp pc ye taktım yine aynı sorun devam ediyor.acaba donanımsal bir problem mi var? reset dügmesi ya da donanımdaki herhangi bir parcada temassızlık vb. sorun olabilir mi acaba??
korex7 2 İhtimal Var
1-İşletim Sistemin Kullanılamaz Durumda (Sen Diyorsun ya başka hard disk taktım diye aynısı oluyor pc formatlarken yani sistemi kurarken üzerinde takılı olan Hard Diske Göre Ayar Yapar.Bazı Model harddiskler sorun çıkarmayabilir(Hariciler) Ancak Bu Büyük İhtimal olarak görüyorum
2-Sistemnde Enn Son yüklediğin program(lar) sorun yapmış olabilir buda ihtimal Güvenli Kipte Açmıyorsa 2. seçenek olmaz 1. Seçenek doğru :D Sınav Sorusunu Cevaplar Gibi Oldu
bir ara benim pcde kafayı yemişti açılışta reset atıyodu devamlı hiç açılmaz olmuştu pilini değiştirip bide bu jumperlardan cmos temizleniyo resetleniyo öyle bi işlem yaptık arkadaşla ondan sonra düzeldi şimdi tıkır tıkır çalışıyo.yalnız o jumper olayını bilen birinin yapması lazım yoksa anakartı gümletme ihtimali var.
Arkadaşım reset olayında olağan problemlerden bahsedecegim.
Ram
HDD
CPU Fanı (tozlanmış olabilir veya yeterli düzeyde soğutmuyor olabilir)
İşletim sistemi sorunlarında ise ufak bir ayrıntı var
Cd den kurulum penceresinde ilk kurulum ekranında Ürün kurtarmak için R tuşuna basın diye bir seçenek var.
Bu seçenege girdiginizde ürün kurtarmak için dos ekranını açıyor.
Bu ekranda CHKDSK /P yaptıgınızda programın kendisni tamamlamasını bekleyin. NTFS Sorunlarında Çok işe yariyor bir dene..
Kurulum cd si işletim sistemini onarmayı dene. Eğer yine olmuyorsa donanımsal bir sorun olabilir. Bilgisayarı bootable bir linux cd si ile başlatabilirsin. Eğer herhangi bir sorun yoksa HDD üzerinde vaya bağlantı noktaları üzerinde yoğunlaş. Sorun bağlantı kablosunda veya kabloların bağlanma yerlerinde olabilir. Çıkartıp tekrar tak.(bazen oksitlenme yapıyor).