xp bot sorunu

kara_kalem
03-02-2009, 21:56   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
38 mesaj

arkadaşlar c diskimde vista d de ise xp vardı sorunsuzca kullanıyodum ama xp format atmam gerek ti format sonunda bot ekranında 2tane microsoft win xp yazısı vardı üstekine tıklayınca xp açılıyor alttakine tıklayınca d windows/system32/hal.dll dosyasını yeniden yükleyiniz yazısı cıkıyor vistayada xp yede formatattım xp cdmi deyiştirdim kurtulamadım şimdide 3 tane oldu win xp yazısı yardım edin lütfen

Hayalet 26
03-02-2009, 22:09   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,018 mesaj

aşağıdaki linkten eksik dll dosyasını indirip system 32 klasörü içine atınız.Son kurulan xp yide silin.

benersince
03-02-2009, 22:11   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,283 mesaj

ilk olarak xp yi daha sonra vistayı kurun

Banned
03-02-2009, 22:18   |  #4  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Sanırım şu an sisteminizde hem xp hemde vista yüklü. Yapmanız gereken easybcd yazılımını indirip kurup  her xp diye gösterilen işletim sistemi için ayrı ayrı resimdeki işlemi yapmanız gerekir.

Herbir xp için yukarıdaki gibi yeniden adlandırma işlemini yaptıktan sonra sistemi yeniden başlatın. Açılışta xpler sizin yazdığınız isimlerle gösterilecektir. Herbirini açmayı deneyin. Açılan kalsın açılmayanları easybcd yi açıp add remove sekmesine geçip seçin delete ile silin ve save ile kaydedin.

kara_kalem
03-02-2009, 23:19   |  #5  
OP Yeni Üye
38 mesaj

vista kurulu iken bu programı denedim ama ama sadece xp ve vista olarak gözüküyor

2 sistem kurulu ikende xp seçince tekrar 1.win xp 2.win xp olarak secenek cıkıyor bundanda kurtulamıyprum yaa şimdi vista yıda sildim ama hala erranda o ekranlar cıkıyor 3 oldu hattaaa

Banned
03-02-2009, 23:45   |  #6  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Xp deyken ilgisayarımı sağ yıklayıp özellikler -geişmiş- başlangıç ve kurtarma- ayarlar-düzenle seçeneği ile boot.ini dosyanızı açıp ordaki işletim sistemi isimlerini değiştirin,kaydedin açlışışta hangisinin çalışmadığı denetleyin. Aynı yoldan çalışmayan işletim sistemine ait satırı silin. Yapamam derseniz gizli dosyaları ve sistem dosyalarını görünür hale getirip xp nizin olduğu diskteki bot.ini dosyanızı kopyalayıp uload edip konuya ekleyin gerekli düzenlemeleri kendim yapayım.

kara_kalem
04-02-2009, 01:17   |  #7  
OP Yeni Üye
38 mesaj

irfan abi çok tşkr ediyorum valla 2 gündür format ata ata hdd mi yakcaktım dedigin yerdeki dosyaya baktım 3 tane var dı 2 sini sildim kaydedip reset attım sorunun düzel di çoook çok tşkr ediyorum

iyi geceler abiii