Merhaba arkadaslar Xp cd si ile vistaya format atabilirmiyiz vistanın kalıntılarını bırakmadan nasil yapılır
Xp cd si ile vistaya format
önce disket ile ms dos altından c ye HARD format at. yoksa sata sorunu ve boot.ini de dahil %99,9 hata oluşuyor.
inNteAcoMEönce disket ile ms dos altından c ye HARD format at. yoksa sata sorunu ve boot.ini de dahil %99,9 hata oluşuyor.böyle bır hata olusaccagını sanmıyorum dırek olarak xp dvdsı uzerınden boot atarak vistaya format atılabılır.Denenmıstır.
cd ile atildiginda vista kalintilari kalmaktadir xp kurulu oluyor ama vista görünümü olusuyor
yada kolayı var önce başka bir dişk üzerinden sisteme girin ve c yi biçimlendirin...
Bilgisayarı, Windows XP CD'si ile başlatıp, Disk Bölümleme ekranına geldiğin zaman istediğin sürücüyü biçimlendirebilirsin. Ama Vista kurulumu için Vista DVD'sine ihtiyacın var.
xp cd sini sürücüne taktıktan sonra,cıhazı yeniden başlat,açılırken del tuşuna tekrarlı basarak biosa gir ,burdan first (birinci) boot cd-dvd yap,f10 ile onayla,çık. pc yeniden başlicak,cıhaz "cd den başlatmak için bir tuşa basın" diyecek,bir tuşa bas ve bu yolla format atarak xp'yi kur.formatı ister quick (hızlı) ister hard (derin) at birşey değişmez ,artık martık kalmaz,xp'yi sorunsuz kullanırsın.
BatıkanDoğan hdd sataysa eğer: Disk Bölümleme ekranına gelessin bile gelsen hard format at kurtul da sataları tanımaya biliyo disketle tanıt cak sın başka çare yok.
yani şöyle düşünüyorum windows bunları vista satsındıe ypıyo be ce şöyle ki: milyontana sata disk var ama vista illede bu hatayı verdiriyo xpye driverı nasıl yok ediyo bilmiyorum ama. bide boot ayarları var ki o daha vahim: microsoft, vistanın boot ayarlarında sorun oluştuğunu söyledi(inanan varsa BIRAK YA YEMEYİN BENİ) koskoca microsoft dandik ik tane boot ayarını mı yapamıyor ve sp1 dede aynı sorunlar devam ediyor. ya bırak ya anı iş bu para kazanmak için yapıyorlar adamların içi bu bide xp ve vistayı aynı pc ye kurarsan arallahıngünü bios kafayı yemiş gibi çakış ma oluyo bırak ya vistaymış tamam iyi hoş ta bana biraz günah keçisi gibi geldi.
inNteAcoMEönce disket ile ms dos altından c ye HARD format at. yoksa sata sorunu ve boot.ini de dahil %99,9 hata oluşuyor.peki şunu düşündün mü bu cevabı verirken. Vista kurulu disk ntfs formatlıdır ve ms dos altından ntfs görünmez.XP CD si zaten disk biçimlendirme kısmında çok rahat format atıp tertemiz siliyor.
Ha şöyle bişi var. Raid kurulu bir sistemse yada via chip setli bir anakartınız varsa ve sata harddisk kullanıyorsanız xp diski görmediği için format atamıyorsunuz.
XP kurulumu geldiğinde f6 tuşuna basarak sata driverlarını gösterip format atabilirsiniz. ;)
tabi düşün düm haklısında xp destekliyo zaten onu neden aynı işlemi defalarca bize teklarlattırıyo.
inNteAcoMEtabi düşün düm haklısında xp destekliyo zaten onu neden aynı işlemi defalarca bize teklarlattırıyo.Ya kardeş Kusura Bakma Ama seni Biraz Eleştirmek İstiyorum.
Verdiğin Cevapların Çoğunu Okuyorum. Ve bu Cevaplara Biri Hyr Öyle değil Yada Mantık Yanlış Dediğinde Sen Hep " Evt haklısın ; Aslında Bende Böyle Düşünmüştüm;Aslında Bende Öyle diyecektim " Vb Cevaplar Veriyorsun.. Bence Cvb Yazarken Emin Olduğun Konularda yrdcı olsan Çok daha iyi Olur. Sonradan haklısın Bende Öyle diyecektim felanla Pek Olmuyo... Sadece Bi Eleştiri...
inNteAcoMEBatıkanDoğan hdd sataysa eğer: Disk Bölümleme ekranına gelessin bile gelsen hard format at kurtul da sataları tanımaya biliyo disketle tanıt cak sın başka çare yok.SATA sabit diskleri tanıtırken diskete ihtiyaç yoktur, Bios'dan Sata Raid seçeneğini 'Disable' konuma getirerek veya Enhance/Native'en Compatible moduna getirerek XP'yi kurabilirsin.yani şöyle düşünüyorum windows bunları vista satsındıe ypıyo be ce şöyle ki: milyontana sata disk var ama vista illede bu hatayı verdiriyo xpye driverı nasıl yok ediyo bilmiyorum ama. bide boot ayarları var ki o daha vahim: microsoft, vistanın boot ayarlarında sorun oluştuğunu söyledi(inanan varsa BIRAK YA YEMEYİN BENİ) koskoca microsoft dandik ik tane boot ayarını mı yapamıyor ve sp1 dede aynı sorunlar devam ediyor. ya bırak ya anı iş bu para kazanmak için yapıyorlar adamların içi bu bide xp ve vistayı aynı pc ye kurarsan arallahıngünü bios kafayı yemiş gibi çakış ma oluyo bırak ya vistaymış tamam iyi hoş ta bana biraz günah keçisi gibi geldi.
Bu arada inNteAcoME kullanıcı adlı arkadaşım, soruyu soran arkadaşın XP kurulumunda SATA sabit sorunu olduğunu v dosya sisteminin FAT32 olduğunu nerden anladın?
Son Düzenleme: Batıkan Doğan ~ 25 Ağustos 2008 18:57